Adventna duhovna obnova

4. adventna 3Otroštvo je izredno dragocen čas našega življenja. V njem so položeni temelji za celotno življenje. Bog, ki je v Jezusu postal dojenček, našemu življenju daje edini pravi in resnični temelj, ki ga ne more uničiti nobena stvar. Ni zaman živel in izrekel besed: »Če ne postanete kakor otroci, ne pridete v nebeško kraljestvo« (Mt 18,3). Čas pred božičem je odličen, da naredimo vsaj korak v smeri prave in osrečujoče človeškosti zase in za druge. Ali si tudi ti upaš sprejeti izziv našega neskončnega dostojanstva?

TERMINI V LETU 2016:

1. / ADVENTNA DUHOVNA OBNOVA: »Strašno je pasti v roke živega Boga« (Heb 10,31)

Navedena vrstica iz Pisma Hebrejcem hkrati prestraši in privlači. Kaj se zgodi, ko človek pade v roke živega Boga? Pretres, očiščenje, spreobrnjenje, ljubezen, upor, beg? Pa si človek sploh upa pasti v roke živega Boga? V ozračju tišine in molitve bomo tvegali to srečanje z živim Bogom. Pri tem nam bo pomagalo nekaj odlomkov iz Dostojevskega, iz romana Bratje Karamazovi.

 Datum: 9. do 11. decembra 2016

Voditelj: p. Janez Poljanšek, DJ

 

2. / ENODNEVNA ADVENTNA DUHOVNA OBNOVA: »LUČ SVETI V TEMI«

Božje učlovečenje ni le dogodek preteklosti, ampak je dogodek, ki razodeva jasno voljo Boga, da bi se sleherni človek rešil in zaživel v polnosti božjega življenja. V molitveni zbranosti se bomo skupaj pripravili na obhajanje božičnih praznikov.

 

 

ODMEVI O PRETEKLIH IZKUŠNJAH:

1. december 2014: On je z nami vse dni do konca sveta

2. 20. december 2014: Luč sveti v temi