Ignacijanske DV v tišini (4-, 5-, 8-dnevne)

Ignacijanske duhovne vaje ustvarijo okolje, v katerem se lahko notranje srečaš z Bogom in odkriješ, da te on edinstveno ljubi in kliče. Ko to spoznaš in začutiš, je povsem logično, da se prebudi vprašanje: Kako pa bom jaz odgovoril na to ljubezen, kako pa lahko jaz s svojim življenjem, poklicem, delom posredujem to Božjo ljubezen drugim in svetu, v katerem živim?

4-, 5-, 8-dnevne osebno vodene ignacijanske duhovne vaje poskušajo v sebi ohraniti temeljno dinamiko in značilnosti mesečnih ignacijanskih duhovnih vaj, ki ti pomagajo odkrivati tvojo osebno pot:

Osebna molitev. Med duhovnimi vajami si povabljen, da razvijaš zaupen odnos z Gospodom s pomočjo tihe osebne molitve, ki običajno temelji na Svetem pismu, še posebej evangelijih.

Refleksija. S pomočjo refleksije izkustva osebne molitve lažje prepoznaš notranje vzgibe tolažbe in potrtosti ter med mnogimi klici, ki te lahko odvrnejo od Boga, razločuješ njegov klic.

Molk. Povabljen si, da celotne duhovne vaje preživiš v molku in tišini. S tem pustiš ob strani mnogo stvari, ki se ti zdijo samo po sebi umevne: televizija, radio, mobi in časopise. Zunanja tišina ti pomaga k notranji spokojnosti in prepoznavanju, kaj vse nosiš v sebi (želje, hrepenenja, navdušenja, radosti, pričakovanja, strahove, negotovosti, občutke krivde itd.) in kakšni vzgibi te vodijo.

Srečanja voditeljem. V času duhovnih vaj dobiš osebnega spremljevalca, ki vsak dan posluša tvoje izkustvo, ti pomaga razločevati, kje in kako te vodi Bog, in izbrati gradivo za molitve naslednjega dne.

Evharistija je vsakdanji vir in vrhunec molitve. K njej si povabljen vsak dan.

Komu so namenjene? Ignacijanske duhovne vaje so namenjene vsakemu človeku, ki želi poglobiti osebni odnos z Bogom in urediti svoje življenje. Naj ima vsaj 20 let. Prav je in tudi zanj je bolje, da ima vsaj nekaj izkušenj iz osebne molitve, premišljevanja Božje besede, zavedanja različnih duhovnih vzgibov in daljše tišine. Takšne izkušnje si lahko pridobi na kakšnem duhovnem vikendu, ki je še posebej namenjen uvajanju v različne oblike molitve in premišljevanju Božje besede.

TERMINI V LETU 2016:

1. Duhovne vaje v tišini: Usmiljeni kakor Oče

Ljudje hrepenimo po evangeljskih držah nežnosti, radosti, ljubezni, usmiljenja … V duhovnih vajah bomo molili in razmišljali o pogojih, ki omogočajo rast teh sadov Svetega Duha v nas. Kakšno duhovno dinamiko je treba gojiti, kakšne vaje so potrebne, da bi prišli do tako zaželene drže Očetovega usmiljenja?

Datum: 26.-31. oktober 2016

Voditelji: p. Janez Poljanšek, DJ, p. Jože Roblek, DJ in p. David Bresciani, DJ

Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00, na telefonski številki 051 613 374 ali po e-pošti: ignacijevdom@gmail.com.

 

2. Duhovne vaje v tišini: Iskati in najti Boga v vseh stvareh!

Apostol Pavel pravi, da v Bogu živimo, se gibljemo in smo (Apd 17,28). Je to res? Kako je to mogoče? Kaj to pomeni za naše vsakdanje življenje in delo? Kako ga lahko najdemo povsod? Ali potem ni potrebno iti v cerkev, da bi bili z njim? V duhovnih vajah bomo skupaj in vsak zase skušali najti odgovore na ta ali druga vprašanja, še posebej pa odkriti, kako lahko vsak izmed nas išče in najde Boga povsod.

Datum: 26. do 30. decembra 2016

Voditelj: p. Ivan Platovnjak, DJ in s. Irena Grandošek, MS

Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00 na telefonski številki: 051 613 374 ali po e-pošti: ignacijevdom@gmail.com.

 

 

.

ODMEVI O PRETEKLIH IZKUŠNJAH:

6. april 2015: Počitek v Njegovi moči

5. avgust 2014: Lepota življenja z Jezusom Kristusom

4. december 2012: »Veruj in hodi«, 4-dnevne DV v tišini

3. september 2012: »Pot k osebni veri«, DV v tišini, vtis udeleženke: Trenutek večnosti – ZDAJ

2. april/maj 2012: 5-dnevne ignacijanske DV v tišini

1. avgust 2011: Ignacijanske duhovne vaje