V letu vere: skupaj smo vstopali v Kristusovo molitev

2013-01-01 14.47.58V adventnem času 2012 smo člani ekipe IDD skupaj z velikim številom naših laičnih sodelavcev (ki so se usposabljali na naših programih) pripravili duhovne vaje v vsakdanjem življenju z naslovom: „Vstopanje v Kristusovo molitev v letu vere“. Vsako sredo smo se po večerni maši srečali v šestih pogovornih skupinah, ki so jih v glavnem vodili naši laični sodelavci.

Večina udeležencev je zelo dobro izkoristila tudi možnost za tedenski pogovor z molitvenim spremljevalcem. Veseli so bili vsebine, samega načina molitve, maš in nagovorov, pogovornih skupin in še posebej spremljevalcev molitve. Spremljevalci molitve so bili večinoma laiki. Jezuiti se jim prisrčno zahvaljujemo in se še priporočamo za skupno sodelovanje.

Nekatera osebna spoznanja in odzivi: „Poglobila sem nenavezanost. Vrnila sem se v redno dnevno molitev. Poglobila zaupanje v Gospoda in izročanje v njegove roke. Pripravljena sem na nove (težke) korake, ki jih prej nisem ali želela ali zmogla storiti.“ „Hvaležen sem za moj razširjen jezik v pogovoru z Bogom. Imam več miru v sebi, bolj razumem in čutim Boga v sebi, sem bolj prijateljski in domač z njim.“ „Učila sem se hvaležnosti za to kar je, za to kar imam in zmorem.“ „Poslušanje je izreden milostni dar Gospodov.“ „Odkritosrčnost in govorjenje resnice odpira pot do Gospoda.“ „ S pomočjo DvŽ so bili naši božični prazniki veliko lepši!“ „Bog mi vedno znova izkazuje svojo ljubezen, čeprav sem egoističen. Kako močna je molitev ob Svetem pismu.“ „Kontemplacija – pogovor z Jezusom, me pelje v močnejši in bolj živ odnos z Jezusom.“ „Odkrila sem, da sem Božja ljubljenka in prvič vzpostavila odnos z Bogom Očetom.“ „Spoznala sem, da smo v jedru vsi Eno.“ „V skupini je lažje slediti korakom duhovnih vaj.“ „Kako potrebno se je vsak dan sproti odločati za Gospoda. Resnično ni vstajenja brez trpljenja. Kako mi pomaga, če vsak dan vprašam Gospoda: „Kaj lahko storim danes zate?“ „Bog me vedno počaka tam, kamor se vedno vračam: v grehu.“ „Božja prisotnost med nami je ponavljajoči se čudež Božjega rojstva in v molitvi in podeljevanju sadov molitve je prisotnost Boga skoraj otipljiva.“ „Drug drugega lahko podpiramo pri hoji na poti vere. Mi je v pomoč, če ostajam cel teden pri istem odlomku evangelija. Ponavljanje pomaga…“

2013-01-03T11:51:51+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Feb 2020 >>
ptsčpsn
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1