Adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju »Gospod je zvest tudi, ko smo v krizi«

advž13 V adventu se spominjamo treh Jezusovih  prihodov, preteklega – to je zgodovinskega, prihodnjega – to je ob koncu časov in  sedanjega, ko prihaja med nas na skrivnosten način preko zakramentov.

To je enkratna priložnost za poglobitev odnosa z Gospodom v našem vsakdanjiku in priprava na osebno srečanje z Novorojenim ob božičnih praznikih.

 

Duhovne vaje obsegajo:

tedenska srečanja vsako sredo ob 19.00 v Marijini kapeli pri sv. Jožefu,

vsakdanjo osebno molitev po navodilih

in osebno molitveno spremljanje.

  Prvo srečanje bo 6. 11. 2013.

Voditelj ADVŽ bo p.Viljem Lovše DJ.

Za adventni čas 2013 smo člani ekipe IDD skupaj z velikim številom naših laičnih sodelavcev (ki so se usposabljali na naših programih) pripravili duhovne vaje v vsakdanjem življenju z naslovom: „Gospod je zvest tudi, ko smo v krizi“.  Na temelju nedeljske Božje besede bo e-gradivo udeležencem ponujalo bogata navodila za vsakdanje, različne molitve, ki jih bodo vodile v živ, oseben odnos z Jezusom. Vsako sredo se bomo po večerni maši srečali v pogovornih skupinah, ki  jih bodo v glavnem vodili naši laični sodelavci. Dobro je izkoristiti tudi možnost za tedenski pogovor z molitvenim spremljevalcem.  Spremljevalci molitve bodo večinoma laiki.

Nekatera osebna spoznanja in odzivi iz preteklih ADVŽ:

„Poglobila sem nenavezanost. Vrnila sem se v redno dnevno molitev. Poglobila zaupanje v Gospoda in izročanje v njegove roke. Pripravljena sem na nove (težke) korake, ki jih prej nisem ali želela ali zmogla storiti.“ „Hvaležen sem za moj razširjen jezik v pogovoru z Bogom. Imam več miru v sebi, bolj razumem in čutim Boga v sebi, sem bolj prijateljski in domač z njim.“ „Učila sem se hvaležnosti za to kar je, za to kar imam in zmorem.“ „Poslušanje je izreden milostni dar Gospodov.“ „Odkritosrčnost in govorjenje resnice odpira pot do Gospoda.“ „ S pomočjo DvŽ so bili naši božični prazniki veliko lepši!“ „Bog mi vedno znova izkazuje svojo ljubezen, čeprav sem egoističen. Kako močna je molitev ob Svetem pismu.“ „Kontemplacija – pogovor z Jezusom, me pelje v močnejši in bolj živ odnos z Jezusom.“ „Odkrila sem, da sem Božja ljubljenka in prvič vzpostavila odnos z Bogom Očetom.“ „Spoznala sem, da smo v jedru vsi Eno.“ „V skupini je lažje slediti korakom duhovnih vaj.“ „Kako potrebno se je vsak dan sproti odločati za Gospoda. Resnično ni vstajenja brez trpljenja. Kako mi pomaga, če vsak dan vprašam Gospoda: „Kaj lahko storim danes zate?“ „Bog me vedno počaka tam, kamor se vedno vračam: v grehu.“ „Božja prisotnost med nami je ponavljajoči se čudež Božjega rojstva in v molitvi in podeljevanju sadov molitve je prisotnost Boga skoraj otipljiva.“ „Drug drugega lahko podpiramo pri hoji na poti vere. Mi je v pomoč, če ostajam cel teden pri istem odlomku evangelija. Ponavljanje pomaga…“

2013-11-02T11:43:41+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Feb 2020 >>
ptsčpsn
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1