Odmev: Spet smo se učili, kako slišati Boga

DSC_0387Samo eden je manjkal, pa bi nas bilo dvajset. Lepo in presenetljivo. Če se kdo od udeležencev želi še dodatno pogovoriti o svojem procesu, je vedno dobrodošel (po dogovoru).

Odmevi:

“Pomembna spoznanja: maša in Sveto pismo nam dajteta moč za življenje. Bog nas uči skozi dihanje. Vse kar prejmeš, moraš dati naprej oz. izpustiti iz rok, nič ni tvoje za vedno. Presenečena sem, da stvar deluje. Postavljala sem mu vprašanja in konkretno mi je odgovarjal. Odlično vodstvo. Nagovarja me patrova iskrenost in pričevanje na podlagi osebne izkušnje. Zato je tako prepričljiv.”

“Lahko sem v dialogu z Bogom in sobrati.”

“Spoznala sem, da me pri poslušanju Boga ovirajo stvari o katerih sploh nisem mislila, da so ovire. Hvala za pojasnilo, da Bog ne pričakuje od nas popolnosti, ampak nas-mene ljubi z vsemi mojimi slabostmi in napakami in me zato ne obsoja. Želi si, da sem iskrena do sebe in njega. Zelo mi je bil všeč jutranji molitveni sprehod ter učenje umirjanja.”

“Bog deluje tu, v tem trentuku.”

“Vsak dan se je potrebno v srcu, pri sebi boriti, da ostaneš v dialogu. Pomembno je zahvaljevanje, obujanje hvaležnosti. Na prvem mestu je odnos do Boga. Potem je vse na pravem mestu. Odnos do Boga pa v drži zaupanja. Hvala za vaš trud. Vesela sem konkretnih primerov, ki jih srečujemo vsak dan in se napak, ki jih delamo, sploh ne zavedamo.”

“Pogovor v paru je bil fantastičen. Bog je tu, vedno in povsod in od mene nič ne zahteva, le želi si moje pozornosti, sodelovanja. Strah je znotraj votel, zunaj ga pa nič ni. Pater hvala za prav vsako izrečeno besedo. Pomaga mi na moji poti.”

“Še posebej sem zadovoljen s pogovorom s sogovornikom, mašami, nagovori p. Vilija, osebnim delom, skupno adoracijo v kapeli in molitvenim sprehodom zjutraj. Spoznala sem, da se v življenju preveč vrtim v svojem egoizmu in osredotočenosti nase/vase, monologih. Spoznanje, da je Jezus ves čas dostopen, na voljo za dialog z mano, je bistveno v vsaki sitauciji mojega vsakdana. Torej je precej odvisno do mene, mojega sodelovanja z Njim, odprtosti.”

“Naše odločitve niso aboslutne, ker ima Bog vedno zadnjo besedo.”

“Bog dostopa preko ljudi, dogodkov v mojem življenju. Le odpreti je potrebno srce in ga slišati.”

“Zadavoljna sem s časom, ki smo ga imeli za pisanje misli. Pomembna spoznanja: da je razpoloženje jutrišnjega dneva odvisno od tega v kar danes verjamem. Da pri mnogih stvareh Boga ne spustim blizu (npr. pri jedi čokolade, pitju kave itd…)”

DSC_0310“Ne smem zaupati mislim v jezi, žalosti, strahu, ampak Bogu.”

“Moji monologi oz. dialogi so v veliki večini z vsem drugim, samo z Bogom ne. Biti pozorna, kdo je moj sogovornik. Hvala, ker nam pomagate hoditi z Gospodom.”

“Zadovoljen sem z vodenjem, s podajanjem vsebin, s prehrano, z vzdrževanjem miru in tišine, hvaležen za jutranje sprehode, za večerno adoracijo pred najsvetejšim in z nastanitvijo. Pomembna spoznanja: nobene stvari ne moreš zadržati zase, ker je vse, kar imaš, dar. Ločiti monolog od dialoga. Kako vsaj malo prisluhniti Bogu. Kako velika je Božja pomoč, če kot človek znam preko zamer stopiti na pot odpuščanja. Spreminjam lahko le sebe. Kako nevredno mene je obtoževati druge. Kako dobro se je zahvaljevati Bogu za vse. Hvala za omenitev bremena, ki ga sprejemamo nase z obsojanjem drugega. Hvala za vso pomoč.”IMG_5510

 

 

2013-12-22T18:22:36+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Jan 2020 >>
ptsčpsn
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2