Odmevi na novoletni vikend: “Nepremagljivi smisel življenja”

 

Izbor-Ignacij 2011 (380)“Naučila sem se sprejemati ljudi, tudi če mi prej niso bili simpatični, ker vem, da je Bog vsakogar od nas ustvaril po svoji podobi. Tudi če mi sprva niso bili všeč, so mi potlej prirasli k srcu. Vem, da me je sem pripeljal Bog in hvala vam.”

“Svoj problem, s katerim sem prišla, sem uspela izročiti Bogu pri maši tako, da ga sedaj vidim s širše perspektive; z več notranje svobode. Všeč mi je bil program, skrb za telo, prijaznost in skrbnost voditeljev, duhovni nagovori, petje po polnočnici in duhovni ples.”

“Bog čaka, imam čas. Zadovoljen sem z izjemnimi uvodi v temo in jasnimi navodili.”

“Umirjenost. Spoznavanje samega sebe. Boga. Vidim, da bom moral še veliko delati na poglobitvi svoje vere. Predvsem na odpuščanju.”

“Vsako leto si je potrebno vzeti čas tudi za duhovno rast. Bivanje v skupini, kjer smo tako različni, nas bogati. V vsakem trenutku našega življenja je prisotna Božja milost, tudi ko se tega ne zavedamo.”

“Življenje je darilo, ki ga v polnosti sprejemam z Božjim blagoslovom in zemeljskim dotikom. Hvala, hvala.”

“Zadovoljna sem s prijetnim vzdušjem, s postrežbo, urejenostjo doma, s programom, z mašo v kapeli našega Gospoda, z voditelji. Pomembna spoznanja: potrebujem družbo takšnih ljudi; različnost bogati; vsak je pomemben; skupna nas ‘šlepa’, ko smo v slabi koži; Bog je car.”

“Bog nas ima neizmerno rad. Daje nam svobodno voljo. On ni moraš, moraš. Probleme bom izročala Bogu in ne bom se z njimi pretirano ukvarjala, da ne bom naredila blokade in tako zaprla pot Bogu.”

“Gledati na življenje skozi Boga s pomočjo patrov. Bog je vsemogočen in on vedno bedi nad menoj, naj se ga zavedam ali pa ne.”

“Pomembno spoznanje: naj se neham pretirano ukvarjati s seboj, izročim Bogu in se začnem zahvaljevati. Občutila sem Božjo navzočnost, veselje radost, mir v duši, doživela zaupanje.”

“Počutila sem se zelo prijetno. Sem zelo hvaležna voditeljem, ker program ni bil preveč natrpan. Sem se sprostila, umirila in odpočila. Obenem pa dobila moč za spremembe v svojem življenju.”

“Vera skupnosti nas bogati.”

“Zadovoljna sem v največji možni meri. Nadvse se moram zahvalit IDD in patrom. Celostna obravnava: telesno, duhovno… Prečudovito urejen dom in infrastruktura. Možnost izmenjave izkušenj, mnenj, zgledov. Temeljno spoznanje: Bog bo poskrbel zame, seveda moram biti tudi jaz proaktivna, a tako, da ga sprejmem in mu zaupam. Še več zahvaljevanja.”

“Prepustiti Bogu marsikatero skrb za življenje, sploh za prihodnost. Živeti čim bolj v polnosti sedanji trenutek, prepustiti se in ne toliko vse nadzorovati in analizirati. V tem kjer in kar sem iskati in biti z Bogom. Še naprej čas posvečati molitvi, sploh za vse bližnje, evharistiji in branju Svetega pisma. Vedno znova in bolj utrjujem ‘novo’ prakso kako biti v dialogu z Bogom in se izogibati monologom. Spodbuda duhovnih vaj mi zelo pomaga pri tem. Všeč mi je način podajanja duhovnih vsebin, ker je realen, življenjski in mi pomaga, da postajam bolj človeška. Hvala! Naj vas Gospod obilno blagoslavlja v tem letu! Je zelo dobro, da ste!”

2014-01-01T21:41:05+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Apr 2020 >>
ptsčpsn
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3