Odmev: močni in pogumni sredi krize!

Trinita-MariaGraziaSkoraj dvajset mož si je vzelo čas konec tedna, da si med seboj izmenjajo osebne izkušnje.

“Dobil sem občutek, kaj pomeni biti moški. Odločil sem se, da bom prevzel odgovornost in začel samostojno pot. Program mi je bil zelo všeč.”

“Po pogovoru s patrom sem videl, da je stik z Bogom preprost. Vedno sem mislil, da moram nekaj čutit. Nisem vsak dan pomislil na Boga in se mi je zdelo, da je to bolj za ženske. Sedaj vidim, da je to temelj za strpen in spoštljiv pogovor z ženo, da jo bom sploh lahko zares slišal.”

“Ne glede na to, kolikokrat padem, se vedno znova lahko dvignem. Sedaj vem za cilj in pot, vem kako naprej. Pred seboj gledam svetlobo. Ni važno kolikokrat se še spotaknem ali kdo me hoče spotakniti. Če vedno znova vstanem, zmagam. Pogum je zavest, da lahko vstaneš.”

“Dobil sem veliko potrditev tega, kaj je v življenju pravo in pomembno. Življenje ni samo to, kar telesno vidimo. Glavno se dogaja na nevidnem nivoju. Premalo se ukvarjamo z notranjim človekom. Zunanjost pritiska in preprečuje stik z notranjostjo. Najpomembnejši je notranji sogovornik. Verjamem, da se bo vse uredilo, če se bom učil živet iz notranjosti.”

“Skrbeti moram za umirjenost notranjega človeka. Počasi bo šlo to tudi na mojo ženo in otroke.”

“Všeč mi je način dela in konkretnost celotne teme in dogajanja med nami. Globlje se zavedam svoje očetovske vloge. Metoda je odlična.”

“Videl sem, da imam lahko drugačen odnos s svojim sinom. Če ne bi bilo preizkušenj Boga ne bi rabili in ne bi zajemali iz Njegove moči.”

“Odhajam napolnjen z močjo. Potrjen sem v svojem načinu odzivanja na krize in težave. Tudi hoja v hrib mi zelo pomaga.”

“Hvala za moški odmik. Pogovor o duhovnih in notranjih rečeh med moškimi ni nekaj samoumevnega. Vesel sem, da ni bilo nobenega pridiganja, ampak som si možje med seboj izmenjali svoje izkušnje. Začutiš, da nisi sam v težavi in da se tudi drugi podobno borijo. Odhajam potrjen in opogumljen. Bog je temelj v moči katerega lahko delam dobro in sem konkreten.”

“Vesel sem obljube mož in današnjega pričevanja p. Vilija. Učil se bom sprejemati dani trenutek in tudi neprijetna občutja.”

“Vesel sem odprtosti in zrelosti možakarjev. Veselim se modrosti in trdnosti v krhkosti. Odkrito smo spregovorili tudi o svojih sencah in prepadih. Vesel sem maše s srcem in obeh kapel. Za srce gre in ne za pravila. Všeč mi je ta drugačen pristop do Boga. Napisal sem svojo molitev ob preizkušnji. Če jo bom molil, ne bom toliko strupa takoj dal naprej.”

“Sklenil sem, da se je vredno truditi in da se bom trudil. Vsaj nekaj časa. Poslanstvo mi je jasno.”

“Film, ki smo ga gledali, se povezuje z mojo izkušnjo. Poleg družine bom dal svoje moči tudi širši skupnosti Cerkve. Seveda zaradi tega ne bom zanemarjal otrok. Pomaga mi metoda razločevanja in imam svojo molitev, ki me v krizi takoj pomiri.”

“Zelo mi je všeč, da smo začeli z ogledom filma, ki se me je dotaknil. Dogajanje med odmikom potrjuje vsebino naslova: pogumni sredi krize. Odmik sem dobil kot darilo za Miklavža. Bom povabil še druge.”

“Hvala kuharici Slavici in patrom.”

2014-01-26T14:22:25+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Apr 2020 >>
ptsčpsn
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3