ODMEV: POSLUŠALI SMO BOGA

IMG_4688Od 23.1. do 25.1. smo se poglabljali v skrivnost osebnega odnosa z Bogom.

Odmevi: “Nagovorila me je razlaga določenih odlomkov svetega pisma in prenos v vsakdanje življenje; premagovanje hudega, svojega ega, ošabnosti. Vesela sem, da sem se udeležila tega duhovnega vikenda. Hvala za posredovana nova spoznanja in za spodbudo za naprej.”

“Pomembno spoznanje: da nas ima Bog rad kljub temu, da česa nismo zmožni storiti, pa čeprav vemo, da bi morali. On je vedno in vseskozi z nami, ob nas in v nas. Hvala za podelitev vaših osebnih izkušenj in razmišljanj z nami. Zelo dobri, konkretni primeri iz vsakdanjega življenja.”

“Prišla sem, da bi te poslušala in bi me ozdravil mojih bolezni. Spoznanja: povabi Gospoda v svoje skrbi, prosi ga, da te osvobodi tega zla. Zaupaj mu! Vse izroči v njegove roke. Daruj bolečino. Prepusti se Božjemu načrtu. On ve kaj dela.”

IMG_4213“Vse, vse, prav vse, nam je podarjeno. Jutranji sprehod – narava spi zimsko spanje, hodimo, dihamo – nič posebnega! Gledam drevesa, ki dvigajo veje k soncu, poslušam ptice, kako navsezgodaj pojejo. Prvič v življenju sem stopila korak naprej: od občudovanja narave same k Bogu Stvarniku. Vse, vse, prav vse nam je dano. Nič ni nastalo samo od sebe. Bog Stvarnik nam daje vse, ker nas ima rad. Hvala p. Robleku, da mi je odprl oči. Bog je ljubezen in življenje. Kakor kapljica rose sem na njegovi dlani – občuduje nas, gleda in vzgaja, varuje in vodi, preizkuša… ker nas neizmerno ljubi. Njegovi smo, v njem se gibljemo in smo. Še več, dal nam je svojega Sina – kako nam z njim ne bi podaril vsega? V svojih preizkušnjah zmagujemo po njem. Nič nas ne more ločiti od Božje ljubezni v Jezusu Kristusu, našem Gospodu. Zakaj torej skrbi in strahovi? Jezus me gleda in se mi smeji! Seveda, vse je čisto enostavno, z Njim zmorem vse. Samo zaupati in verovati vanj moram. Če je Bog za nas, kdo je zoper nas? Hvala p. Vili za ta spoznanja, za novo moč in zaupanje.”

“Zaupati Kristusu. On je vedno z nami! Hvala vam, ker se trudite za nas in znami.”

“Bolj moram zaupati Bogu in se mi izročati tudi v najbolj banalnih vsakdanjih stvareh – tam mi lahko da moč in upanje. Na teh duhovnih vajah sem spoznala, da je Bog res ljubezen in da me sprejema v vsej moji šibkosti in grešnosti. Dobila sem veliko koristnih napotkov kako doseči osebni odnos z Bogom in predvsem, kako ga slišati. Hvala vam. Napolnjena sem z veseljem in upanjem, da zmorem.”

“Pomembna spoznanja: o treh virih misli v meni (moje, dobri, hudi). Pomembnost notranje svobode in prostosti. Poglobila sem zaupanje v Boga. Kako dragocen je eksamen. Super. Všeč mi je, da je voditelj duhovit in v svoja podajanja vnaša smisel z humor ter svoja lastna izkustva.”

“Strah ti vzame sedanji trenutek. Vedno in kadar koli in kjer koli sem lahko v dialogu z Bogom.”

“Mislim, da delate s takim domom veliko korist družbi in sploh Sloveniji.”

“Mislim, da mi je bilo dano odkriti formulo, kako se pogovarjati z Bogom. Ko grem v dobro Bog vzpodbuja, ko popuščaš slabemu, se Bog umika, pride nemir. Da se začutim, se moram najprej umiriti. Vera ni to, kar moraš, ampak to, da je Bog vir … njemu lahko izročam skrbi, bremena, bolečine, zamere in se zahvaljujem za darove, za vse kar sem in kar prejemam.”

 

2015-01-25T14:10:00+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Jan 2020 >>
ptsčpsn
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2