ODMEV NA PDVŽ: Gospod je tisti, ki daje življenje občestvu

PLAKAT..7.4. 2015 smo zaključili postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju, ki smo jih začeli na torek pred pepelnico. Tokrat so gradivo pripravljali udeleženci izobraževalnega programa Duhovno spremljanje 3, ki poteka v sklopu Ignacijevega doma duhovnosti. Hvala vsem, ki so se potrudili in z vsemi podelili zaklad, ki jim ga podarja Križani in Vstali Jezus Kristus, naš Gospod in Odrešenik. Lepo število udeležencev, še lepši odzivi:

“Naučila sem se odpreti svoje srce Gospodu in videti, kako čudovita so njegova dela.”

“Hvaležna sem, da mi je bila pokazana pot k obilju Gospodove mize v Besedi, evharistiji, v skupini med podelitvijo…”

“Zahvaljujem se za tovrstno možnost v naši Cerkvi, da nas vodite v živ, oseben odnos z Jezusom. Všeč mi je bilo tudi sodelovanje laikov pri pripravi in vodenju kot dobra dopolnitev k delu duhovnikov.”

“Te vaje so mi pomagale k redu v vsakdanji molitvi, priporočila za molitve so mi bila v pomoč, prav tako molitveni spremljevalec in celotna skupina, k čemur je pripomogla zelo dobrohotna voditeljica skupine.”

“Te svete maše ob torkih so bile čudovite. Prepoznala sem velik pomen sodelovanja vseh prisotnih in globino doživljanja kot posledico izvajanja teh postnih duhovnih vaj v vsakdanjem življenju.”

“Božja beseda se me je najbolj dotikala po spoznanjih, ki smo si jih podelili v skupini. Učila sem se jo premišljevati in odmevati nanjo. Dragoceni so mi bili nagovori s strani laikov, sprejemajoča pozornost duhovnikov in molitvenih spremljevalcev. Svete maše so bile tako lepe in še pod obema podobama.”

“To je bila res dobra priprava na Veliko noč ker sem si vzela čas za druženje z Jezusom. Okrepila sem zaupanje Vanj, dovolila sem, da me najde. Naravnala sem se na več zahvaljevanja in da pričakujem dobro.”

“Dobro pripravljeno in predstavljeno gradivo mi je bilo v pomoč, da sem se odprla Gospodu, ki vse dela novo.”

“Gradivo je bilo bogato zaradi različnosti duhovnih izkušenj tistih, ki so ga pripravili. Všeč pa mi je tudi, če gradivo pripravi eden izmed jezuitov.”

“Tak program duhovnih vaj se mi zdi odličen v vseh delih. Nič ne manjka, vse je zelo dobro zastavljeno in deluje. Spoznala sem tudi, da je pomembno deliti svoja razmišljanja in se učiti poslušati druge, ki ti odprejo kakšen nov vidik.”

“Te duhovne vaje so mi pomagale pri osebni rasti, v odnosih z ljudmi in v sprejemanju vseh situacij vsakdanjega življenja. Spodbujanje in spremljanje resnično pomaga pri preseganju pričakovanih sadov. Prijetno sem bil presenečen nad odprtostjo udeležencev.”

“Za dober odnos z Bogom se je treba vsaj malo potruditi. Zanimivo je, da so sadovi še večji ravno takrat, ko izgleda, da ne gre najbolje, samo če vztrajamo in ne obupamo. Hvaležna sem za to poglabljanje v postni čas.”

“Te duhovne vaje so dobre za rast v veri, poglabljanja v Besedo, vzpostavljanje molitvenega reda, spoznavanje in sprejemanje drugih ter njihovih pogledov ter s tem tudi samega sebe. Zadovoljna sem bila z gradivom in vodenjem. Sprašujem se, ali je odvaljen kamen izpred mojega srca, kako služim drugim…?”

“Všeč mi je celotna struktura teh duhovnih vaj. Hvaležen sem za globoke, osebne nagovore v pridigah in v uvajanju v nov teden. Prepoznal sem pomembnost odločitve za vstop v duhovne vaje in vztrajanje do konca. Želel bi, da bi se več moških odločilo za to obliko duhovnih vaj, ki so res za vsakogar.”

“Spoznanje, da sem že ljubljena in da mi ni treba nič storiti za to, samo sprejeti, bo sedaj moja popotnica v vsakdanjem življenju.”

“Biti s Kristusom pomeni biti skupaj pri mizi Božje besede, evharistije, občestva. Tako se nam Kristus podarja in mi se podarjamo drug drugemu. Zelo preprosto. Prvi kristjani so svojo vero živeli na teh temeljih. Te duhovne vaje odpirajo k temu zavedanju in prepoznavanju pravih potreb.”

2015-04-08T12:42:38+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Apr 2020 >>
ptsčpsn
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3