ODMEV: “Počitek v Njegovi moči!

IMG_6211Pet dni v tišini. Gospod je jedel skupaj z Nami in mi z Njim. Narava je brstela in zelenala. Srca so cvetela in se krepila. Odmevi:

“Sveto pismo je: – iskanje življenjskega smisla; – vrelec Božje milosti; – živa hrana in pijača; – pot resnica in življenje; – alfa in omega; – ljubezen. Hvaležna sem za vodstvo v duhovnem iskanju. Ste ognej, ki tlenje spreminja v žerjavico hoje za Jezusom, da zagori v ljubezni do Stvarnika. Našla sem mir. Nova spoznanja. Na novo se mi je “odprlo”. Naučili ste me brati in razumeti Sveto pismo.”

“Hvala za empatijo in posluh. Bog je popoln. Meni ni treba biti. Križ je zavedanje največje ljubezni, razdajanja, rodovitnega umiranja – ne tragedija. Bog naredi vse, da človeka pritegne v svojo ljubezen. Sodba o pogubljenju ni moja stvar. Bog rešuje, kar je izgubljeno, ves čas! Pomembno je zaznati ton Božje besede. Primerjanje z drugimi je zlo in vir trpljenja. Vesela sem bila vzdušja v domu in njegove urejenosti.”

“Vesel sem duhovnega poglabljanja. Negotovost je bila neupravičena. Duša se nikoli ne napoji. Duhovna žeja raste. Vedno se pojavljajo nova spoznanja in uvidi.”

“Všeč so mi bili prostori in kraji za molitev ter duhovno vodstvo prilagojeno vsakemu posamezniku. Gospodova pot je lepa in stvarna. Potrebujem stalne spodbude na tej poti. Hvala vam. Naj vas dobri Bog blagoslavlja in vodi še naprej.”

“Bila sem ‘zacementirana’ v ocenjevanju ljudi in primerjanju z njimi. Mislila sem, da se vse vrti okrog mene. Z Gospodom lahko živim vzajemen odnos. Vidim ga v drevju…, slišim v ptičjem petju, lahko se ga dotaknem… Vse kar potrebujem je Njegova ljubezen, da ostajam v Njej in lahko ljubim vse. To sploh ni več težko. Spoznala sem drugačen mir, drugačno veselje. Probleme in strahove je prevzel Gospod. S tem, da molitve ne ocenjujete na dobro ali slabo, dajete čudovit nauk.”

“Všeč mi je, da je tema pogovora s spremljevalcem molitev, tako sem se lažje obrnila k Bogu. Spoznala sem, da se veliko preveč ukvarjam sama s sabo in se ne znam zares odpirati Bogu. Skušnjave se zares pokažejo šele, ko se malo umirim in začnem povezovati z Gospodom.”

“Dragocena sem v Gospodovih očeh. Gospod se me veseli. Vredno je zaupati Gospodu!”

“Bog dela, ne jaz. Jaz ti Bog lahko dam le svoje grehe. Še tiste darove, ki mi jih daš, uporabljam sebično. Dober si, Bog. Bogat v dobroti in usmiljenju. Nežen. Hvala za vse, kar v meni delaš in mi daš spoznati. Hvala ti tudi za vse tisto, kar ne vem. Ti veš. Ti skrbiš. Hvala. Hvala voditeljem in domu: za spremljanje, molitev in vsak dar. Za nežno, opogumljajoče, sočutno, razumevajoče spremljanje. Za vsako osebno pričevanje, humor. Gospod je močnejši od strahu. Sveti v temi. Res je bil počitek v njegovi moči.”IMG_6287

2015-05-04T20:17:41+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Apr 2020 >>
ptsčpsn
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3