Odmevi na Pripravo na zakon, december 2019

V decembrski pripravi se je zbralo deset parov, ki so z veseljem in odprtim srcem prisluhnili pričevanju štirih parov, izmed katerih je najstarejši par poročen že 48 let. Tudi ta par vedno znova zelo nagovori vse, ki so v pripravi na zakon. Ob koncu so udeleženci zapisali o tej pripravi med drugim tudi:

 • Všeč so mi bile teme predavanj in pričevanj ter njihova izvedba, sproščenost parov, ki so nas nagovorili, njihova različna starost, razporeditev tem in prepričanost v to, kar so govorili.
 • Predavanja in pričevanja so odprla nekatera vprašanja, na katera bom z Božjo pomočjo iskala odgovor in moč, da se bom z »neznankami« zakonskega življenja soočala v prihodnje. Hkrati je priprava tudi odgovorila na različna vprašanja v zvezi z zakonskim življenjem in odnosom do partnerja in Boga, otrok itd., tudi s konkretnimi primeri.
 • Priprava mi je pomagala pogledati globlje v samo bistvo krščanskega zakona.
 • Odkril sem globoko komunikacijo brez govorjenja.
 • Spoznal sem, da obstaja veliko parov, ki niso začeli z rožicami, ko so vstopali v zakonsko življenje, pa so vendar ostali skupaj.

Dobila sem zelo dobre in konkretne odgovore oz. primere za vzgojo otrok.

Močna zgodba težke izkušnje, ki je zakoncema poglobila vero, je poglobila tudi mojo vero in jo utrdila …

Dobila sva motivacijo, da sama začneva tudi doma moliti.

Zdaj bolje razumem, zakaj se poročiti tudi cerkveno in se tega še bolj veselim.

Super primeri »kiksov« in dobrih praks v vzgoji otrok.

Dobro je bilo slišati zgodbo para, ki ne izhajata iz katoliško spodbudnega okolja, in da se z Bogom lahko zbližamo tudi pozneje.

Prijetno, aktivno razmišljanje o zakonu, v katerem sem bil spodbujen, da tudi sam razmišljam, kaj meni pomeni zakrament zakona.

 • Zelo všeč mi je bilo, da niso bila vedno samo predavanja in pričevanja, ampak sem bil spodbujen, da sem skupaj s partnerko in drugimi iskal odgovore.
 • Nič ni samoumevno. Za zakonski odnos se je potrebno vsak dan truditi.
 • Najbolj mi je bilo všeč, da sva s partnerico videla, da so najini vsakdanji življenjski problemi običajni tudi drugim parom in da nisva sama s težavami.
 • Realno in s pravimi besedami opisan ljubezensko-spolni odnos.
 • Globlje razumevanje in dojetje spočetja, nosečnosti, poroda, naravnih metod načrtovanja spočetja ali preložitev na kasnejši čas, različnih kontracepcij idr.
 • Osebno sem izvedel in doživel veliko več, kot sem mislil, da bom.

Vikend priprava na zakon – utrinek z intervjuja z zakoncema St…

Objavljamo delček intervjuja s predavateljema, zakoncema Strajnar. Več informacij: http://ignacijevdom.si/blog/2016/02/11/priprava-na-zakon-ob-koncu-tedna/

Objavil/a Priprava na zakon dne Sreda, 06. december 2017

2020-01-09T19:28:03+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Jun 2020 >>
ptsčpsn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5