Odmevi na Osnove duhovnega razločevanja in odločanja

Od začetka julija do predzadnje nedelje v avgustu 2020 je v Ignacijevem domu duhovnosti prvič potekal program Osnove duhovnega razločevanja in odločanja, ki se ga je udeležilo 9 udeležencev, ki jih je spremljal p. Rok Bečan DJ. ‘Vadili’ smo se v ignacijanski molitvi ob svetopisemskih odlomkih, v posebnem in splošnem izpraševanjeu vesti, v duovni podelitvi v skupini ter v pravilih Ignacija Lojolskega za razločevanje duhov. Sedem tednov so udeleženci vsakodnevno molili doma oz. na dopustu, vmes pa se trikrat srečali v skupini in na osebnem pogovoru s spremljevalcem. V pomoč so nam bili tudi stiki preko telefona ali interneta (ena udeleženka je bila iz Hrvaške). Šest udeležencev je program sklenilo s 3-dnevnim duhovnim umikom v tišini v IDD, preberete lahko nekaj njihovih odmevov.

 

Hvaležna sem za  celoten tečaj molitve. Naučila sem se poglobljeno moliti, meditirati na Božjo besedo, kar prinaša veliko večje sadove kot samo branje Svetega pisma. Najbolj sem hvaležna za DV v tišini v čudovitem okolju, za možnost molitve v kapeli na samem, za odlično hrano.

 Najbolj so mi ostale besede: »Vse, kar je moje, je tvoje«. Resnično smo Božji sinovi/hčere in tudi zato njegovi dediči … Vendar če tega ne vemo, ne moremo priti k Bogu in prostiti in vzeti, kar je za nas pripravil. Včasih se ‘sami’ postavimo v vlogo služabnika, mi pa smo vendar detiči.

Priporočam vsem, ki se ne bojijo odriniti na globoko, vsem, ki jim je dovolj plavanja v plitvinah, kjer voda hitro postane motna. V globinah pa je vse bolj intenzivno, bolj jasno. Zame so bile celotne duhovne vaje pravo odkrivanje, raziskovanje globin z Jezusom. Kot krona vsega je bil zaključek DV v tišini, kjer me je Jezus resnično pripeljal v globine in me tam osvobaja in ozdravlja. Aleluja!

***

Čas, preživet s samim sabo, z Gospodom, po določenem programu, človeka opremi, da v vsakdanjik vstopa bolj mirno in pokončno. Da bi živeli na polno; vedno bolj to, kar smo na svetu. Biti sveti, Božji.

Osebno mi ostaja: sledi svojemu notranjemu kompasu; v redu dela.

***

Hvaležen sem za skrobno pripravljen in voden program, mir, glasbo v jedilnici, spoštljiv zaupen odnos.

Božja beseda: »Gospod, tvoj Bog, bo obrezal tvoje srce in srce tvojega zaroda, da boš z vsem srcem in z vso dušo ljubil Gospoda, svojega Boga, da boš živel.«

Privošči si oddih z Gospodom, tvojim Bogom.

***

Ostaja mi spoznanje, da Jezus nase vzame naše grehe in nam izkaže milost.

Če sprejmemo Boga v svoje srce in dovolimo, da nas ljubi, bomo na svet gledali z drugačnimi očmi. Bog je ljubzen. meni so pri tem spoznanju pomagale duhovne vaje.

***

»Jaz sem trta, vi mladike« – brez Boga ne gre.

Če ne veš, ali bi šel ali ne – pojdi.

Ne bi me iskal, če me ne bi že našel …

2020-08-27T20:40:59+02:00

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Sep 2020 >>
ptsčpsn
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4