Duhovne vaje s postenjem nam pomagajo na poti v Veliko noč

Od 3. do 10. marca 2013 so v IDD potekale duhovne vaje s postenjem pod naslovom z Jezusom v puščavo. Zbralo se nas je lepo število. Postili smo se ob vodi, sveže pripravljenih sokovih, juhci brez trdih vsebin in čaju. Duhovni program je pomagal, da smo se med seboj tudi povezali in odprli. Skupaj smo imeli prav lepo pripravo na Velikonočne praznike. Znova smo odkrili, da je post nujen, če hočemo svojo zgodbo odkriti znotraj velike Božje zgodbe v kateri ima vsak svoje dragoceno in enkratno mesto. Vodila sta gospa Karmen Kristan in p. Viljem Lovše.

Odmevi: “Skupinska molitev zares učinkuje.” “Pomembna spoznanja: odpoveduj se perfekcionizmu. Sprejmi se z vsem kar si iz Božje roke. Opusti nadzor in ga prepusti Bogu. Zahvaljuj se za vse kar imaš, dobro in slabo.” “Zelo dobro je skupaj čutiti telo in dušo. Vsa ostala spoznanja se morajo mediti. Upam, da sem jih ohranila v srcu in da jih bom zmogla uporabiti.” “V nadalnjem življenju bom morala mnogo več delati na sebi in svoji duhovnosti.” “Post, molitev in miloščina (ljubezen do bližnjega) so zelo pomemben sestavni del mojega odnosa z Gospodom”.

“Zelo sem hvaležna za duhovno vodstvo, ki je zelo preseglo moje izkušnje iz duhovnih vaj, zelo poglobljene sv. maše in zato tudi veliko bolj doživete. Tudi Karmen je zelo lepo in tenkočutno opravljala svojo vlogo.”

“Zadovoljen sem z vodstvom, programom, nastanitvijo, s skupino in časom trajanja.”