Kar poslušam, to postajam – postna duhovna obnova

SAMO V GOSPODU SEM ZARES TRDEN“Jezus čaka na nas, da nam ponudi žive vode. Pričakuje našo željo in prošnjo. Ni prav, da se sprijaznim s svojo rutino, sivino in malim svetom, kot da je to vse, kar zmorem in vnaprej določena usoda. Vabljen sem v dialog, poslušanje, prošnjo in zaupanje, da Bog deluje in jaz lahko le sodelujem. Želim mu dati priložnost, da premaga zlo.”

“‘Jaz sem s teboj vse dni, do konca sveta.’ Mir. Obnovljeno zaupanje. Gospod me ne zapusti v nobeni stiski. Čaka me vsako jutro. Ve kaj potrebujem, še preden ga prosim. Ne glede na to, kar ne bo šlo in ne bo idealno.”

“Hvaležna za čudovite trenutke tišine. Še posebej v kapeli Našega Gospoda, ki omogoča skromnost v kateri se Gospodu približamo in vzpostavimo z Njim dragocen dialog. Hvala tudi za milost, da se je na Marijino priprošnjo stalil oklep zadnjih mesecev. Nagovorilo me je: ‘Vzemi si čas zame!’ Odhajam z željo in prošnjo, da bi več časa lahko prebila z Gospodom.”

“Že prvi dan se mi je sprostil krč v prsih. Doživela sem oprijemljiv mir. Prav ob zahvaljevanju za neprijetne stvari in ljudi, ki mi niso všeč. Sem se bala, da je dva dni premalo, pa Gospod zelo preprosto poseže. Vse je zelo preprosto, mi zakompliciramo. Ne boj se ničesar. Zaupaj! Hvaležna za spoznanja in iskrenost.”

“Hvaležna sem za tišino. Spet sem odkrila, da sem pozabila na zaupanje v Jezusa. Živela sem, kot da sem sama. On je z menoj. Vse bo tako kot mora biti.”

“Svet se mi je obrnil na glavo. Mir in zaupanje za naprej. On je prvi, ki me rešuje. Jaz le sodelujem.”

“Hvaležna sem prijateljici, ki me je povabila. Spoznala sem, kako veliko sem zamudila. Kar poslušam, to postajam. Zavedam se tega za svoje otroke. Velika naloga.”

“Hvaležna. Zaupam. Hitro se mi zgodi, da vse nosim sama. Se zapletam, ker ne zmorem. Olajšanje. Računam Nanj. Lahko sem njegova sodelavka in ljubljena hči. Če to verjamem, je vse v redu.”

“Hvaležna Bogu, da mi je pomagal pripraviti prostor za Njega in Njegovo besedo. Hvaležna za besede o tem, kako gledat na svoje grehe in napake. Odhajam z vero, veseljem in zaupanjem, da sem Božji otrok. Jezus me ima rad. Sem njegova sogovornica in sodelavka. Dragocena v Njegovih očeh.”

“Kar mislim in premlevam, to postaja meso. Zlo lahko premagujem z Božjo Besedo. Monolog lahko spreminjam v dialog. Zahvaljevat se Bogu za vse kar nam daje.”

“Težko sem čakala na to obnovo. Tišina. Mir. Velik del svoje teže puščam tukaj. Osredotočam se na dialog z Jezusom. Nisem sama. Zahvaljujem se za smrt moža. Bolj sem pripravljena na srečanje z Vstalim Kristusom.”

“Veliko sem odkrila. Ni mi treba iskati napak drugih. Brez Jezusa ne bo šlo. Prosim, da bi me rešil zamerljivosti, da odpustim.”

“S Kristusom sva se pogovorila za naprej.”

“Kaj bi bilo, če bi se zbudila samo s stvarmi za katere sem se prejšnji večer Bogu zahvalila?”

“Zelo sem rabila mir in tišino. Preveč sem si naložila. Spet se oprijemljem Sidra. On dela.”