ODMEV: Duhovne vaje s postenjem – spet čudovita izkušnja

IMG_3937Od 12.9. – 21.9. smo se družili z Jezusom in drug z drugim skozi puščavo posta. Vse sobe smo napolnili. V eni sta bila celo dva zakonca. Ob vodi, čaju, sveže pripravljenih sokovih smo doživljali odpiranje src za Božjo besedo, ki je resnična hrana. Resnična zato, ker nas utrjuje v pravi istovetnosti Božjih sogovornikov in sodelavcev.

“Iz teh duhovnih vaj s postenjem se bom vrnila v svoje življenje razstrupljena, okrepljena, prenovljena,  s trdnejšim zaupanjem, da Gospod vodi naša življenja. Bolj ko se mu prepustimo, bolj je to očitno in zaznavno. Post daje to izkušnjo, ker se v ranljivosti kot posledici odtegovanja od hrane, bolj zavemo svoje odvisnosti od Boga, da je on res trta, ki nam mladikam daje življenje. Bolj ko smo povezani z njim, več življenja imamo v sebi in več želje, da se podarjamo tudi drugim. Spet nam je uspelo v zelo kratkem času med nami, zelo različnimi v vseh ozirih, vzpostaviti ljubečo skupnost bratov in sestra, varen prostor za podelitev vseh stisk, ki so prihajale na dan. V obilju smo se hranili z Božjo besedo, odprtih src sprejemali Gospoda v evharistiji in nič nam ni manjkalo, ampak smo imeli življenje v obilju.”

“Zelo dobro, da smo se ‘učili’ moliti hvalnice. Čutila sem, da v ustih prežvekujem Božjo besedo in da sem res v dialogu z Gospodom.”

“Čiščenje telesa in duše sta dva vzporedna med seboj povezana procesa. Več čistosti v telesu povzroči ali vpliva na globlje seganje v rane in naplavine v duši, kjer te čaka Gospod.”

“Odličen koncept: pripraviti telo, da lahko duša sprejme Božjo besedo, da jo vsrka, žveči in se nasiti z njo.”

“Hvala za nesebično darovanje in odkrivanje. Hvala za sponatanost in potrpežljivost. Hvala za red.”

“Moja pričakovanja so se v celoti uresničila. Še pridem.”

“Spoznala sem, da potrebujem več discipline pri jedi, ki jih ne potrebujem za mašilo naveličanosti, živčnosti in praznine. Telovadila bom in se učila zaupati v Božjo ljubezen.”

“Pod duhovnim in strokovnim vodstvom lahko premagaš vsakršne težave pri postenju. Čestitam in hvala za trud pri izvedbi programa. Udeležbo bom priporočil tudi drugim.”

“Post res odpira duha. Dobro se je pri postu med seboj podpreti, sama ne bi zdržala. Hrana vpliva na telesno, duševno in duhovno počutje. Zmorem se postiti. A brez molitve in Božje besede ne bi šlo. Ta nam vsak dan daje moč, a se tega sicer niti ne zavedamo dobro.”