Odmev: Postenje – z Jezusom v puščavo!

shop beach and destination wedding dressesUsklajena skupina. Točni, odprti, prijazni, pridni. Milostni čas srečanja z Bogom, s seboj in sotrudniki. Odmevi:

“Najprej me navduši dobrodošlica, prijaznost, barve in celo posteljnina. Kapela je v srce segajoče lepa. Da ne govorim o mašah. Doživiš čustva in barvo evangelija in sam postajaš evangelij. Veselim se odkritja: veliko lahko zdržim, če delamo skupaj! Na sprehodih smo se počasi in spoštljivo drug drugemu približevali. Najbolj se me dotakne sv. Magdalena. Jezus zdrži silovitost njenega ženskega čutenja in ji pomaga sprejeti Očetovo ljubezen. Jezus se mi je pokazal drugačen, kakor pa na običajnih duhovnih vajah.”

“Prvič sem v Ignacijevem domu duhovnosti in mi je zelo všeč. Vse. Nisem vedela, kako je post. Zelo v redu je. Molitev s telesom sem začela z odporom, izkazala pa se je za zelo dobro. Sprehodi so pomembni in blagodejni. Duhovne hrane je v izobilju. Rada bi iz tega tudi živela sredi vsakdana. Prosim, da bi se v težavah vedno obračala na Jezusa in klicala njegovo ime. Zelo lepe so bile maše in petje. Hvaležna sem voditeljema, ki sta ranljiva, kakor vsi ostali in se z nami skupaj postita. Všeč mi je tudi himna.”

wedding dresses 2016“Zelo sem potrebovala ta odmik, da premislim in se osredinim. Na duhovnih vajah še nisem nikdar bila. Program je zadovoljil vse moje potrebe. Zelo bi izpostavila moč sv. maše in se zahvalila maševalcu, da je ves v maši. Doživela sem velike telesne spremembe, očiščenje in shujšala. Znotraj sem bila velike boje pri premišljevanju ali sem na pravi poti. Prišla sem do spoznanja, da sem na pravi poti. Imela sem težave s spanjem in glavoboli, a moja telesna moč je še narasla. Imela sem veliko več moči, notranje moči. Res pa je, da mi telesna moč pomaga, da se lažje borim z duhovnim zlom. Počasi bom spoznavala milosti, ki sem jih bila tu deležna. Hvala vsem za druženje. Čudovita skupina ste. Začutila sem vsakega. Božji smo. Prosim, molite zame.”

“Tekom posta sem čutil, kako blagodejno vpliva na moje telo in vse težave, ki jih imam. Molitvena telovadba je prav tisto, kar potrebujem. Tudi vsa Beseda in besedila so bili močni. Zelo koristno je bilo znova slišati o notranjem duhovnem razločevanju. Ločiti v sebi čutenje od misli in dati Bogu besedo. Bog me uči biti bojevnik. Hvala voditeljema in vsakemu.”

IMG_2526“Ker vedno ogromno dobim, se rada vračam. Program se mi zdi zelo dober. Molitvena telovadba, skupne hvalnice, kratko predavanje, maša in sprehod, molitev drug za drugega. Vse mi pomaga, da premagam svoje odpore in napredujem v odnosih. Hvala za sproti narejene sokove. Tisočkrat hvala.”

“Prišel sem, da se notranje in zunanje uredim. Bolezen me je prizadela. Zanimalo me je, kako telo reagira na post. Odlično. Umiril sem se. Notranje. Okrepljenega se počutim. Hvala vsem. Vsi ste mi dajali moč. Zelo sem hvaležen, da sem lahko bil z vami, da ste me podpirali tudi v stiski. Zelo lepo je bilo pri maši z maziljenjem. Ganljivo. Molitev s telesom mi je zelo pomagala.”

“Hvala vsem za povezanost. Program je odličen. Ni mi primanjkovalo tišine. Začutila sem pomembnost stikov in spoštljive vzajemne podelitve. Čudovite maše, raznolikost hvalnic. Spoznala sem, da moram razločevanje vzeti s seboj in ga živeti. Proti hudemu se mi ni treba boriti sami. Računam na Jezusovo zmago. On je zmagal tudi zame.”

Doživljali smo bližino našega Gospoda, njegovo varstvo, vodenje, skrb, tolažbo…in prejeli mnoge milosti. Ko sem blizu Gospodu, sem blizu tudi drugim in postanejo bratje in sestre, vsi skupaj pa duhovna družina. Prejeli smo telesna ozdravljenja, si podelili življenjske križe v solzah spoznanja, molili drug za drugega, se veselili skupaj ob evharistični mizi in pri mizi ob sokovih, bili skupaj v naporu, bolečini, stiski in skupaj v sreči, veselju, ljubezni, miru, skupaj pri delu v služenju in skupaj v meditativnem počitku, skupaj v gibanju in skupaj v tihi molitvi, skupaj v podelitvi izkušnje in skupaj v medsebojni podpori…Skupaj v Kristusu. Vsem želim te izkušnje!

IMG_2515“Okrepljena in znotraj očiščena. Hvala za pristnost in iskrenost voditeljev. Srečala sem Jezusa v puščavi, kjer me je čakal skupaj z vami. Zelo dragoceno. Ob bolezni bližnjih sem tudi sama začela resno razmišljati o postenju. Veliko sem dobrega slišala o njem. Vse je res in še več. Ostaja mi zahvaljevanje za neprijetne občutke in notranji dialog z Gospodom, mojim največjim in najbolj zaupljivim prijateljem. Ignacijev dom sem res doživela kot svoj dom. Hvala vam.”

“Prišla sem na duhovne vaje s podporo posta, da bi mi pomagale živeti moje vsakdanje življenje. Program je odličen. Maše vedno boljše. Molitev s telesom tudi. Na IDD sem navezana. Zakaj? Sv. Ignacij je rekel, da naj bo jezuitska hiša “ljubeč kraj, ki nudi oporo.” In prav to ta dom je. Za popotnico mi ostaja odlomek iz evangelija, v katerem Jezus daje samega sebe učencem potipati in z njimi poje ribo. On je prišel iskat, kar je izgubljeno. Spraševala sem se, zakaj mi daje določene preizkušnje. Pri spovedi se mi je razumevanje zaokrožilo. Stvari ne morem reševati tako, da gledam v tla in se pogovarjam s seboj ali zgolj s težavo. Bogu hvala za spoved. K Jezusu pridem v temi in on mi posveti s svojo lučjo. Sveti Duh pri spovedi deluje na oba, spovednika in name. Ni boljše storitve na tem svetu. Želim si, da bi na ta post prišli tudi duhovniki in moški redovniki. Naj resno postenje dobi svoje pravo mesto v slovenski cerkvi”.