Pogovor in vabilo v Ignacijev dom duhovnosti: “Če bi bili srečni, bi srečo izžarevali”

211-OK4A5705V najnovejši številki revije Ognjišče (avgust, 2016) se je bralcem v rubriki Moj poklic je poslanstvo predstavil p. Jože Roblek. V pogovoru je spregovoril o svojem jezuitskem poklicu, duhovnih vajah, kjer je v ospredju tišina in notranje iskanje Boga, in prvem domu duhovnih vaj v Sloveniji – Ignacijevem domu duhovnosti. “Velikokrat molim, da bi ljudje spoznali pravo bližino in veličino Boga. Kako bi bili ljudje srečni … Ker sedaj, ko hodim po mestih in krajih, vidim, da ljudje niso srečni. Če bi bili srečni, bi srečo izžarevali.”

K iskanju Boga v Ignacijev dom duhovnosti ste lepo povabljeni prav vsi, dragi bralci in bralke. P. Jože pravi, da je bolj kot izbira programa pomembna odločitev, da si vzameš čas in se obrneš vase.  “Pomembno je vedeti, da šele, ko umirimo svoje telo, ko prisluhnemo svoji notranjosti in Božji besedi, lahko zaslišimo Božjo voljo in smo priča odpiranju Njegovemu duhu.”

Hvala p. Jožetu za povabilo  v naš lepi prostor srečevanja sredi Ljubljane, in hvala Ognjišču, posebej Mateju Erjavcu, ki je pripravil pogovor.

Intervju p. Jože Roblek OG