Odmev: Stična mladih 2016

sticnaJezuiti in sodelavci smo se v soboto, 17. septembra 2016, v zgodnjem jutru izpred Ignacijevega doma duhovnosti odpeljali proti Stični. Po lepi lanski izkušnji smo se med mlade odpravljali s pravim navdušenjem. Dogajanje na prizorišču je bilo ob našem prihodu že v polnem teku. Stiški samostan in okolico smo polnili obiskovalci, vsi v pripravah in pričakovanju. Najprej je bilo potrebno nekaj iznajdljivosti, da smo uredili stojnico. Družba Jezusova je letos gostovala med dobrimi sosedi – ob skavtih in frančiškanih. Poleg skavtov so bili blizu tudi drugi hišni sosedje – Svetopisemska družba, Emanuel in Socialna akademija.

V Stični se nas je ob besedah usmiljenja zbralo preko šest tisoč. Tradicionalno prireditev je usmerjalo geslo Sem orodje Božjega usmiljenja. Kot je povedal mariborski nadškof metropolit, msgr. Alojzij Cvikl, DJ: »Graditi nov svet je možno le, če postanemo orodje usmiljenja, ne samo v sočutnih besedah, ampak v konkretnih dejanjih, ki imajo svoj izvor v srcu, ki se ga je dotaknilo usmiljenje.«

Tudi iz Jezuitskega središča sv. Jožefa smo prišli mlade pozdravit, se srečat z njimi in jih navdušit. Za duhovne vaje, študentsko sobivanje, prostovoljstvo, … Na stojnici so se razveselili domačih piškotov, ki so bili tolažilna nagrada za trud pri izpolnjevanju anketnega lističa. Glavno nagrado – romarske palice – bomo izžrebali v tem tednu. Poleg stojnice smo pripravili delavnico POTA, ki je bila dobro obiskana. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, posebej pa prostovoljcem in jezuitoma, ki so tako iskreno spregovorili o svoji izkušnji v misijonih.

Veseli smo lepih odzivov mladih. Naj Stična še dolgo odmeva; mi se že veselimo prihodnje tretje septembrske sobote!