Datum
25.11.2020 - 12.01.2021


Sredi koronapreizkušnje prižigamo svečke upanja in pričakujemo Luč. Lačni smo srečanja med seboj in s skrivnostnim Nekom. Kako lahko obnovimo hišo (družino, skupnost… svet) sami – in kako jo prenavlja Božič-Jezušček? Kaj lahko k temu doprinesejo DVŽ?

Vsakdanja molitev (30 min) ob svetopisemskem odlomku pomaga, da sredi sedanjega ritma korenito pogledam vase in razvijam svojo vero. Izmed štirih sten stopim v bogastvo duhovnih izkušenj med ljudmi, ko se enkrat tedensko preprosto pogovorim v skupini (preko zooma ali skypa ali …), ob tem pa se učim še poslušanja. Bolj podrobno in osebno se lahko pogovorim z usposobljenim duhovnim spremljevalcem (po telefonu, spletu ali v živo), ki mi pomaga ubrati samostojne poti razločevanja notranjih vzgibov in obračanja na Boga. Več o metodi DVŽ na spletu Ignacijevega doma duhovnosti. Gradivo pripravlja p. Rok Bečan DJ.

Program je namenjen začetnikom in izkušenim, starim in mladim. Dobrodošle so tudi mlade družine, ki bi rade skupaj molile ob adventnem venčku in počasi skupaj postavljale jaslice. Tudi če se še nikdar niste pogovarjali o duhovnih rečeh v skupini in še preko spleta – vsi se učimo, vztrajne molitve, jecljajočih besed in tistih par klikov.

Prijave do 23. 11. ali najkasneje do 1. adventne nedelje 29. 11. pri voditeljih lokalnih skupin ali v Ignacijevem domu za mešane vseslovenske skupine. Srečanja od 24. 11. 2020 naprej… do drugega tedna januarja 2021, v IDD.

Mešane vseslovenske skupine in individualci (prijave na spodnji spletni obrazec, info@ignacijevdom.si ali 051 613 374 – dopišite, kateri termin skupine želite):

  • srede 19.00, Janez Poljanšek DJ
  • petki 20.30, Rok Bečan DJ

Lokalne skupine (namenjene predvsem domači župniji in okolici), termine in kontakte še dopolnjujemo:

  • torki 20.00-21.30, Radovljica in okolica, spremlja Milan Bizant DJ, koordinator Joško Fajdiga, josko.fajdiga@telemach.net
  • četrtki 18.30-20.00, Vodice in Ljubljana Dravlje, spremljata Rok Bečan DJ in Nežka Rus, koordinator Andrej Korelc
  • Mirenski grad, vodi Danica Fornazarič, 040 494 569, danica.fornazaric@gmail.com, začetek 27. 11.
  • Izola, vodi s. Polona Švigelj OSU
  • Ivančna Gorica, vodi Renata Strmole
  • Olimje in okolica, vodi Marika Mikolič, spremljata Andrej Saje in p. Ernest Benko OFM
  • Sele na Koroškem, spremlja Andrej Saje, koordinator Alexander Mak
  • Bolj preprost in interni skupini bosta tudi v Celju (kontakti po navadni pošti in telefonu, koordinira Cvetka Krk) in v samostanu šolskih sester v Pliberku.

GRADIVO ZA UDELEŽENCE (ob torkih zvečer)

štiri navodila za DVŽ

ADVŽ 2020 gradivo 1. teden

Videonagovor ob začetku ADVŽ in uvod v gradivo za 1. teden (13 minut)

Videonapoved gradiva za 2. teden (9 minut)

Video za 3. teden, uvod v 2. odlomek (Iz 1,1-20, 16 minut)

4. teden, uvod v posnetek za začetnike

(Desni klik & shrani kot: povezava na posnetek za prenos)

Vidonapoved gradiva za 7. teden in voščilo za praznik Gospodovega razglašenja (4 min)

Prijave

Ta dogodek je v celoti zaseden.