07.oktober - 09.oktober

Ko prepoznavamo darove, ki so nam natrošeni v življenju, v vsakdanu, se bolj celostno zavemo, kako smo od Boga ljubljeni. Iz hvaležnega srca more kaj dobrega zrasti.

Mnogo prejemamo. Kaj vse smo že prejeli v življenju in kaj vse nenehno prejemamo! V tem programu si bomo vzeli čas za spominjanje tega. Učili se bomo prepoznavati Božje darove in gojiti hvaležno srce pred Bogom – kar je nekaj najbolj dragocenega (in preprostega), kar moremo sploh v življenju doživljati.

Kaj naredi naše srce hvaležno, kako je to sploh mogoče? Katere so ovire za rast hvaležnosti v srcu, za hvaležno srce? Kaj pomaga k temu, katere praktične vaje in načini?

Način programa: Program bo potekal pretežno v tišini, da bo omogočeno čim bolj osebno delo (osebna molitev, razmišljanje). Po predavanjih (eno dopoldne in eno popoldne) bo čas za molitev (udeleženci/-ke naj prinesejo Sveto pismo, zvezek za pisanje). Dovolj časa in prilike bo za počitek, sprehod, itd. Pred zajtrkom, kdor bo želel, možnost skupne meditativne poti v naravo, na grič ljubljanskega gradu. Bo tudi možnost za osebni pogovor, spoved. Prvi dan se program prične z zbiranjem in nastanitvijo med 17.30 in 18.30, zadnji dan pa zaključimo s kosilom, do 14. ure. Cena bivanja in prehrane za en dan programa znaša 35 EUR (skupno torej 35 x število dni programa).

Vodi p. Milan Bizant DJ, več informacij milan.bizant@rkc.si