20.oktober - 23.oktober

Toliko hitimo, da je res prav in dobro, da se ustavimo. Zato, da najdemo stik s seboj, stik z vsem, kar nam je dano – in s tem stik z Bogom. Problem sodobnega človeka je, da ima stalno premalo časa. Vsa tehnologija naj bi prinesla olajšanje življenja in več časa, a ugotavljamo, da temu ni tako. Poleg tega smo pod pritiskom mnogih navideznih potreb.

Kako izstopiti iz vlaka? Kaj nas zares napolni v srcu? Napolni nas šele Božja ljubezen, prepoznana v vsem, kar nam je dano. Gre za povezanost z Bogom, z nami samimi in z drugimi, pa seveda tudi s stvarstvom.

Umiriti se, biti sami s seboj – spravljeni s seboj, s svojo zgodbo; graditi in poznati dom v sebi – srce, kjer nam je Bog najbližje in mi Bogu. Kaj pomeni pripraviti prostor, da poznamo pot do srca, oz. da je srce očiščeno?

Način programa: Program bo potekal pretežno v tišini, da bo omogočena čim bolj osebna pot doživljanja. Dovolj prilike bo za podelitev med udeleženci (kolikor bo pač kdo želel). Poudarek bo na povezanosti z Božjo besedo (Psalmi), s svojim telesom, s stvarstvom in z naravo; pa seveda z vsem, kar nosimo v sebi, v svoji osebi, v svoji zgodbi. Ob tem prepoznavanje, kaj je tisto, kar hrani hvaležnost v srcu, oz. kar dela srce hvaležno; pa tudi kaj so ovire pri tem. Dana bo tudi možnost za osebni pogovor, za spoved. Več informacij o programu na tej povezavi. Prvi dan se program prične z zbiranjem in nastanitvijo med 17.30 in 18.30, zadnji dan pa zaključimo s kosilom, do 14. ure. Cena bivanja in prehrane za en dan programa znaša 35 EUR (skupno torej 35 x število dni programa).

S seboj imej: Sveto pismo, zvezek za pisanje in pisalo; copate, obleko za lahkotno gibanje (trenirka), športne copate ali udobne čevlje za hojo; tudi kaj toplega za gibanje zunaj v naravi.

Vodi p. Milan Bizant DJ v sodelovanju z Zvonko Simčič (akademska slikarka; izobraževala se je v okviru Duhovnega izpopolnjevanja na TF ter obiskovala program Duhovno spremljanje).

Več informacij: p. Milan Bizant (milan.bizant@rkc.si)