20.februar - 06.april

To je intenzivna osebna duhovna pot skozi postni čas, z vsakodnevno molitvijo ob Božji besedi in tedenskim srečevanjem v skupini (kjer si podelimo, kar prejemamo v molitvah). Priporočeni so tudi osebni pogovori z molitvenim spremljevalcem/spremljevalko.

V Cerkvi je postni čas priprava na obhajanje velike noči, ki je največji in temeljni praznik naše vere. Mi verujemo v Kristusa, Božjega odrešenika. Ne gre za to, da bi se mi povzpeli v nebo, pač pa je Kristus, ki se skloni, sestopi, vstopi v človeško zgodovino. Ima Očetovo Božjo moč in v delovanju Svetega Duha človeško zgodovino vodi v smer odrešenja. Na nas je, da se pustimo v to vključiti; da se izročimo Kristusu. Da damo svoje življenje na razpolago Kristusovi ljubezni.

To je globoka skrivnost in je potrebno tako dolgo obdobje postnega časa, da smo korak za korakom deležni te velike skrivnosti.

Ta program teče že mnogo let in mnogi so prejeli dragoceno pomoč za duhovno poglobljen in zavzeto živet postni čas kot pripravo na Veliko noč.

PDVŽ potekajo v Ljubljani in po drugih krajih po Sloveniji. Omogočena bo tudi virtualna skupina, torej srečevanje po zoomu.

Pripravlja p. Milan Bizant DJ s sodelavci

Več informacij milan.bizant@rkc.si