22.februar - 

Tema večera 22. februarja bo »Misliti na to, kar je Božje.« (Mr 8,27-38).

Vsak četrti Sredin duhovni večer v mesecu ob 20. uri je posvečen Srečanju z Božjo besedo. Ne gre za študijsko spoznavanje odlomkov Svetega pisma, pač pa za molitev z Božjo besedo. Saj odlomek Svetega pisma je beseda Boga, za vsakogar tukaj in zdaj, ko v srcu prisluhne Božji besedi.
Gre za molitev, za molitveno srečanje z Božjo besedo. Sledili bomo molitveni metodi lectio divina, ki je ena od najbolj poznanih molitvenih načinov v krščanski duhovni tradiciji. Gre po korakih: lectio, meditatio, oratio, contemplatio.

Vsakič bomo z odlomkom iz Svetega pisma (izbrali bomo odlomke, ki govorijo o apostolu Petru, o dinamiki odnosa med Jezusom in Petrom). Po prebiranju odlomka bo sledilo nekaj besed o odlomku, potem čas v tišini, ko bo vsakdo z odlomkom, da lahko srce zazna Božji nagovor skozi odlomek. Dana bo tudi možnost podelitve. Zaključili bomo z molitvijo, ko bo vsakdo povabljen, da Bogu izreče, kar se je v srcu prebudilo kot odmev na Božjo besedo.

Če ti je dano hrepenenje po učenju molitve z Božjo besede, je to nekaj zate. Če te žeja po močnejšem stiku z Božjo besedo, je to dobra priložnost. Dobrodošla, dobrodošel!

Srečanja potekajo v Ignacijevem domu duhovnosti, Plečnikova dvorana (pri recepciji doma). Trajajo uro in pol. Predhodne prijave niso potrebne.

Pripravlja p. Milan Bizant DJ.
Informacije: tel. 031/364-339 ali milan.bizant@rkc.si

Podrobneje o ostalih datumih in temah vseh srečanj v okviru Sredinih duhovnih večerov v pastoralnem letu 2022/23 najdete na tej povezavi.