Ekipa – o nas

Ekipa – o nas2020-06-19T16:47:03+02:00

Ignacijev dom duhovnosti (IDD) je ustanova Družbe Jezusove, deluje pod okriljem Zavoda sv. Ignacija (ZSI). Dom upravljajo jezuiti iz skupnosti sv. Jožefa:

p. Ivan Platovnjak DJ

Kratka biografija:

Rodil sem se maja 1963 v Celju. Mladost sem preživel v okolici Laškega. Diplomiral sem na Teološki fakulteti v Ljubljani in bil posvečen v Mariboru l. 1989. Kaplanoval sem v različnih župnijah tedanje Mariborske škofije. Duhovnost sem študiral na Inštitutu za krščansko duhovnost Katoliške bogoslovne fakultete na Univerzi v Zagrebu (1992-1994). Študij duhovne teologije sem nadaljeval v letih 1997-2000 na Inštitutu za duhovnost Papeške Univerze Gregoriana v Rimu, kjer sem l. 2001 doktoriral s tezo: Lo sviluppo della dottrina conciliare circa la direzione spirituale nelle tre ultime esortazioni apostoliche post-sinodali (1962-1996). Po vrnitvi iz Rima sem bil tri leta spiritual v Slomškovem malem semenišču. Začel sem tudi poučevati Duhovno teologijo na Teološki fakulteti v Ljubljani, kjer sem od 2003 docent za duhovno teologijo. L. 2005 sem vstopil v noviciat Družbe Jezusove in dve leti kasneje opravil prve zaobljube pri sv. Jožefu v Ljubljani, kjer sedaj tudi živim in opravljam različne dejavnosti.

Področja dela:

  • preučevanje osnov krščanske duhovnosti ter duhovnosti duhovnikov, oseb posvečenega življenja in laikov (še posebej zakoncev in družine);
  • predavanje na Teološki fakulteti in koordinacija enoletnega podiplomskega programa Duhovno izpopolnjevanje;
  • duhovni asistent za laiške teologe na Teološki fakulteti;
  • duhovno spremljanje posameznikov in skupin (še posebej zakonskih v okviru Najina pot in Družina in življenje);
  • celostna duhovna formacija, uvajanje v duhovno življenje in vodenje (ignacijanskih) duhovnih vaj;
  • formacija duhovnih spremljevalcev in voditeljev duhovnih vaj;
  • pisanje različnih znanstvenih člankov s področja duhovne teologije in poljubnih strokovnih člankov v različnih revijah Božje okolje, Cerkev v sedanjem svetu, Beseda med nami, Naša kateheza, Tretji dan, Družina in Življenje, Družina itd.

Področja odgovornosti v ZSI:

    • direktor ZSI

Kontakt: ivan.platovnjak@rkc.si, 051 613 373

 

p. Jože Roblek DJ

Kratka biografija:

Doma je z Gorenjskega, iz Bašlja pri Preddvoru. Po maturi je vstopil v bogoslovje ljubljanske nadškofije, nekaj let pozneje pa je bil sprejet v noviciat Družbe Jezusove. Filozofijo in teologijo je študiral v Ljubljani, Zagrebu in Innsbrucku. Za duhovnika je bil posvečen v Ljubljani leta 1970. Na Teološki fakulteti v Ljubljani je leta 1977 doktoriral iz duhovne teologije. Od leta 1971 dalje je opravljal različne naloge: bil je vzgojitelj v malem semenišču Družbe Jezusove, magister novincev in spiritual v ljubljanskem bogoslovju. Kot član ekipe Ignacijevega doma vodi ignacijanske duhovne vaje in je duhovni spremljevalec ter svetovalec v duhovnih zadevah. Zanima ga področje duhovnosti, pa ne samo krščanske.

 

p. Janez Poljanšek DJ

Kratka biografija:poljansek_j

Doma je iz Srednje vasi pri Kamniku. Po maturi je študiral filozofijo v Ljubljani, teologijo v Dublinu na Irskem in bil leta 1987 posvečen v duhovnika. Prva duhovniška služba ga je vodila v Ljubljano Dravlje. Po podiplomskem študiju biblične teologije v Rimu je postal magister jezuitskih novincev v Mariboru in nato provincial Slovenske province Družbe Jezusove. Leta 2009 je postal rektor jezuitskega mednarodnega bogoslovja del Gesù, od 2014 pa je član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti.

 

Kontakt: janez.poljansek@rkc.si, 051 227 463

 

p. Mio Kekić DJ

p. Miodrag KekićKratka biografija:

Rojen v Kopru 1966 je z mlajšim bratom odraščal v delavski družini hrvaških staršev v Izoli in Portorožu. Po srednji zdravstveni šoli v Piranu in služenju vojaškega roka v tedanji JLA v Prištini je vstopil v jezuitski noviciat v Mariboru. Dvoletni študij filozofije je opravil na ljubljanski teološki fakulteti in bil nato dve leti katehet na župniji Ljubljana Dravlje. Triletni študij teologije je opravil v Frankfurtu in bil po duhovniškem posvečenju pet let kaplan v Dravljah. V Parizu je magistriral iz biblične teologije na temo ‘Vloga Svetega Duha v Apostolskih delih’. Duhovniško delo je naslednja tri leta nadaljeval kot kaplan na podeželski župniji v Zambiji. Leta 2006 se je vrnil v Slovenijo. Prvenstveno je nato deloval kot duhovni asistent Katoliške karizmatične prenove v ljubljanski nadškofiji, sicer pa še predaval o evangelijih in Pavlovih pismih na Šoli za poslanstvo. Od leta 2011 je bil ponovno kaplan v župniji Ljubljana Dravlje. Jeseni 2016 se je vrnil v skupnost pri sv.Jožefu in sedaj deluje v jezuitski ekipi Ignacijevega doma duhovnosti. Vodi duhovne vaje in je duhovni spremljevalec. Spremlja skupino za ovdovele in eno zakonsko skupino, vodi biblično skupino in prevaja za spletno stran Pristan Duha ter predava o osnovah Svetega pisma. Rad tudi pomaga na župnijah, ko prosijo za pomoč. Rad gre v naravo, igra nogomet (duhovniška reprezentanca Slovenije), zabrenka na kitaro in uživa v dobri glasbi, filmih in humorju.

Kontakt: mio.kekic1@gmail.com, 031 368 769

p. Rok Bečan DJ

Kratka biografija:

Doma je Lovrenca na Pohorju. Po maturi na Drugi gimnaziji Maribor je študiral slovenski jezik in zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani. 2007 je vstopil v Družbo Jezusovo. 7 od 11 let priprave na duhovništvo je opravil v Italiji: v Genovi (noviciat), v Padovi (filozofija) in Rimu (teologija). Dve leti pred mašniškim posvečenjem 2018 je kot diakon delal v župniji Ljubljana Dravlje. Od 2018 je član ekipe Ignacijevega doma duhovnosti, kjer je bil že na bogoslovski praksi 2011-2013. Ukvarja se z duhovnimi vajami v vsakdanjem življenju in promocijo Ignacijevega doma duhovnosti. Rad poje, hribolazi in brska po zgodovini.

 

Kontakt: rok.becan@rkc.si, 051 766 098

V letih po otvoritvi Ignacijevega doma duhovnosti 2009 so bili člani ekipe tudi jezuiti dr. p. Viljem Lovše, mag. p. Jožko Zajec, mag. p. Damjan Ristić, p. Tomaž Mikuš in dr. p. David Bresciani.

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Dec 2019 >>
ptsčpsn
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5