Odmik za ženske

Odmik za ženske2016-08-09T06:56:44+02:00

deklica

V množici negativnih, pogosto šokantnih informacij, v času, ko se nam vedno nekam mudi in je štoparica »naš gospod«, se pogosto sploh ne zavedamo, kako čas beži, kaj šele, da bi se še posebej veselili takšnega življenja. Zato me je najprej pritegnil naslov vikenda za ženske: Ali se zmorem veseliti življenja? Ali se jaz zmorem veseliti življenja, sem se spraševala. Za prijavo na vikend pa sta me prepričali organizatorki in voditeljici, gospa Sonja in gospa Bojana.

Odlična organizacija in vodenje, molitev, čas za razmišljanje, skupno delo, obisk kapele, sv. maše, možnosti za pogovor in sv. spoved … Vse je teklo v prijetnem, domačem in mirnem vzdušju Ignacijevega doma. Profesionalna in brezhibna izvedba vikenda ne daje slutiti, da je bil to prvi takšen, samo ženski odmik, z ženskim voditeljskim tandemom.

Devetnajst različnih ženskih zgodb: zgodb mamic, mam, babic, žena in hčera, deklet in prav toliko življenjskih preizkušenj, izkušenj in novih spoznanj se je zvrstilo mimo mene. Nekatere so me pretresle, v nekaterih sem lahko našla tudi del svoje zgodbe, nekatere žalostne, na trenutke tudi nerazumljive, druge spet vesele s srečnim koncem. Iz vseh zgodb sta naši voditeljici, zelo »po jezuitsko«, znali izvleči rdečo nit: “VESELITE SE ŽIVLJENJA, KI VAM GA BOG PODARJA – ŠE POSEBEJ KOT ŽENSKE, SE GA VESELITE”.

Odmik še danes odmeva v meni, vedno bolj, saj sem bila prepričana, da z žensko v sebi nimam nikakršnih težav. A je ga. Bojana tudi v meni zbudila tisti del ženske, ki sem jo podzavestno zaprla v predalček. Vse, kar sem in kar imam, mi je podaril Stvarnik, moj Oče. On me sprejema takšno, kot sem, in me ima rad. Še posebej zato, ker sem ženska, sem prepričana! On me sprejema tudi, ko sem po žensko ranljiva, občutljiva ali trmasta, pa po žensko popustljiva ali dosledna. Zakaj se potem bojim to tudi pokazati in živeti? Ne, danes se ne bojim več! Danes sem z veseljem ženska, ponosna sem, da sem ženska, tudi v krogu moških. Kot žensko me je Bog ustvaril, del Njegovega načrta sem. Moja zgodba je zajeta v veselje Njegove zgodbe in NJEGOVO VESELJE JE TUDI MOJE VESELJE!

Danes ženska kot ženska domuje v mojem srcu. »Danes Gospod daje sijati nad mano,« pravi papež Frančišek. Velike reči mi je storil Gospod, več kot sem sposobna sprejeti. Moja čaša je prepolna! Hvala in slava Tebi, Bog in Oče in Stvarnik.

Hvala, tudi vama Sonja in Bojana, hvala vsem udeleženkam za bogate urice vikenda, ki smo jih smele preživeti skupaj, hvala vam vsem za iskrena pričevanja in nova spoznanja.

»Hodil bom noter in ven in našel pašo« – na snidenje v kapeli Našega Gospoda ob naslednjem odmiku.

Mira

Nekaj misli udeleženk duhovnega vikenda:

“Super je bilo, malo tišine zase, pogovore, zgodbe, ki smo jih soudeleženke izmenjevale.”

“Dobila sem odgovor Boga, ki je ozdravil in zacelil mojo rano, ter uvid v drugo stran, ki sem jo tretirala kot stran žalivca. Prejela sem odpuščanje in razumevanje.”

“Zelo sem zadovoljna s tem vikendom. Čutila sem se zelo nagovorjena kot ženska, predvsem ob podelitvah drugih udeleženk. Presenetila me je iskrenost in globina izpovedi. Morda so zato, ker smo bile same ženske, prišli na dan problemi, ki so tako skupni in odnosi – z možem, mamo, taščo, otroki, v službi.”

“Zadovoljna sem z vsem, kar sem tukaj doživela. Program je odličen.”

“Na duhovni vikend – odmik za ženske sem odšla z radovednostjo in z vedenjem, da so takšne duhovne vaje za ženske v IDD prvič. S spoznanjem, da nekako sodelujem pri obliki odmika za ženske v prihodnje, se tega veselim.”

“Spoznala sem, da me Jezus ima rad takšno kot sem.”

“Na duhovnem vikendu sem čutila veliko miru, tako da sem imela čas pogledati vase. Zelo so me nagovorile podelitve drugih udeleženk. Zelo sem bila zadovoljna z vsebino osebnega dela, saj je bilo zelo aktualno za mojo trenutno življenjsko situacijo in mi je dalo ogromno materiala za premišljevanje. Zadovoljna sem z voditeljicama, ob katerih sem čutila mir in sproščenost.”

“Celotni program je bil zame popoln, saj sem spoznala, da moram s temi vajami nadaljevati v vsakdanjem življenju. Da se izročam Bogu, mu povem vse. Da bom vesela v svojem življenju.”

 

Informacije in prijave v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 14.00 na telefonski številki 051 613 374 ali kadarkoli po e-pošti na naslovu info@ignacijevdom.si.

 

Lepo vabljene!

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Sep 2020 >>
ptsčpsn
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4