Kako poslušati in slišati Boga?

Kako poslušati in slišati Boga?2014-08-30T09:39:16+02:00

Bog je živ. Vedno je bil in vedno bo. Bog vse ve in čuti (vse, kar vsak čuti in doživlja). Bog lahko stori karkoli. Bog je lahko kjerkoli – povsod istočasno (to so pomembne razlike med Bogom in nami). Bog je neviden – ne moremo ga videti, niti se ga dotakniti, toda Bog je tu. Sedaj je s teboj. Poleg tebe je. Obdaja te. Napolnjuje ves prostor, v katerem smo sedaj. Tudi v tebi je. Sedaj in tukaj. V tvojem srcu. Bog osebno skrbi zate. Zanima se zate. Ima načrt za tvoje življenje. Ima odgovor na vsako tvojo potrebo in težavo, s katero se soočaš. Bog ti bo povedal vse, kar moraš vedeti. Ne bo pa ti vedno povedal vsega, kar hočeš vedeti. Bog ti bo pomagal storiti vse, kar bo od tebe zahteval, da storiš. Vsakdo je lahko v stiku z Bogom, kjerkoli in ob vsakem času, če upošteva pogoje za stik z Njim.

Ali si upaš poizkusiti POSLUŠATI BOGA in prepoznavati njegovo govorico. Sam/a boš lahko odkril/a in se učil/a najpomembnejšo in najbolj praktično stvar, kar se jih človek lahko nauči: kako biti v stiku z Bogom. Vse, kar potrebuješ, je le tvoja pripravljenost, da si to iskreno želiš.

Kdaj sem lahko v stiku z Bogom?

– če sem tiho in umirjen

– če poslušam

– če sem pošten – iskren o vsaki misli, ki pride

– če preizkušam misli, da sem gotov, ali prihajajo od Boga (glej Dv 316-318)

– če ubogam

SADOVI?

Nikdar ne bomo vedeli, kaj pomeni plavati, če ne bomo skočili v vodo in poskusili. Ne bomo vedeli, kako je, dokler iskreno ne poskusimo. Vsakdo, ki je opisani proces pošteno poskusil, je odkril, da mu je bila dana modrost, ki ni njegova. Doživel je, da je v njegovem življenju pričela delovati Moč, ki ni človeška. Ta pustolovščina nima konca. Za vsakogar in povsod obstaja pot življenja. Vsakdo je lahko v stiku z živim Bogom. Kjerkoli, kadarkoli. Le če izpolni njegove pogoje. Ko človek posluša, Bog govori. Ko človek uboga, Bog deluje. Takšna je zakonitost molitve. Božji načrt za ta svet se odvija po življenju običajnih ljudi, ki se mu pustijo voditi.

Odkritje, da je Bog s teboj in da vsak hip s teboj komunicira, je neverjetno osvobajajoča. Začetek nove poti in sloga življenja. Nihče te ne more tako pomiriti in okrepiti kot Stvarnik, ki je doma v srcu in te s spoštovanjem vabi v polnost bivanja.

POROČILA O PRETEKLIH IZKUŠNJAH:

1. januar 2015: Poslušali smo Boga

2. maj 2014: Boga lahko poslušam vsak dan

 

Kontaktne informacije

Koledar dogodkov

<< Sep 2020 >>
ptsčpsn
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4