Skupine

1. SKUPINA ZA ŽALUJOČE
Žalovanje je dolg in boleč proces, ki ga vsak prizadeti preživlja drugače, na svoj način. Marsikateri žalujoči poskuša svoje stiske obdržati zase in jih reševati sam. Tako se proces upočasni, marsikatera bolečina pa ostane nepredelana, zakopana globoko v podzavest. Zato dobro prehojen proces žalovanja zelo pomemben za vstop v novo, drugačno življenje, ki se je začelo s smrtjo ljubljene osebe.
Posebno doživetje in občutek podpore v tem procesu je srečanje z nekom, ki hodi enako pot ali jo je že prehodil. Skupina je odprta, dobrodošli vsi, ki si kljub žalosti želite iskati poti naprej!

Skupina se srečuje vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 17. uri, spremljata jo ga. Maja Sterle in p. Ivan Platovnjak, DJ.

.

2. SKUPINA ZA OVDOVELE
»Oče sirotam in pokrovitelj vdovam je Bog v svojem svetem bivališču.« (Ps 68)
Na novo pot, na katero stopaš z izgubo ljubljene osebe, se je lažje podati s prijatelji, zato vabljen, da se nam pridružiš v skupnem iskanju novega pogleda na življenje, ki je zazrto v prihodnost.
Skupina se srečuje vsak drugi petek v mesecu v zimskem času ob 19. uri, v letnem času pa ob 20. uri; spremljata jo ga. Nežka Rus in p. Mio Kekić, DJ.

Za skupine so informacije in prijave v tajništvu Ignacijevega doma na telefonski številki 051 613 374 ali po e-pošti na naslovu info@ignacijevdom.si.

.

3. SRCE (Skupina Razvezanih v CErkvi)
logoje skupina za samopomoč, v kateri se združujejo razvezani, ki so že preboleli akutno stanje ob razvezi in neposredno po njej.
Cilji skupine: osebna rast in poglabljanje v veri; odprtost za soljudi s podobnimi izkušnjami; pomoč pri
reševanju nekaterih problemov razvezanih; dejavno vključevanje v nadaljnjo širitev skupine – sledenje osnovni ideji o delovanju podobnih skupin na dekanijski ravni.
Skupina se srečuje vsak četrti ponedeljek v mesecu ob 19.30.
Vodita jo ga. Marija Cigoj in p. Viljem Lovše, DJ.
Spletna stran: http://srcerazvezani.si/

.

4. MOŽJE SV. JOŽEFA
Skupina je nastala na pobudo udeležencev Odmika za moške, ki ga v obliki duhovnega vikenda izvaja Ignacijev dom duhovnosti. Cilj skupine je osebna in skupna rast v krščanskega moškega. Drug drugemu pomagamo na naši skupni poti s pogovorom o svojih izkušnjah, izzivih in potrebah v današnjem svetu, kjer se ima večkrat zlo za dobro. Izhajamo iz prepričanja, da vsak kristjan vsak dan potrebuje pomoč in da ima vsak kristjan nekaj, s čimer lahko pomaga.

Skupina se srečuje vsak četrti torek v mesecu od 18.30 do 21.30 pod vodstvom p. Viljema Lovšeta, DJ.

Spletna stran: http://moskaduhovnost.si/