V dneh od 22. do 24. januarja smo se preko internetne povezave družili duhovni spremljevalci (24 udeležencev, od tega 6 jezuitov) na svojem rednem izobraževalnem vikendu.

S pomočjo voditelja p. Janeza Poljanška smo se poglabljali v vsebino prvega tedna duhovnih vaj, ki nam jih je zapustil sv. Ignacij Lojolski. Nekateri z več, drugi z manj izkušnjami smo razmišljali o grehu in o tem, kako to občutljivo področje predložiti v premišljevanje udeležencem duhovnih vaj. Iskali smo vzporednice in razlike med življenjem sodobnega kristjana in življenjem ljudi v času, ko je živel sv. Ignacij in se trudili posodobiti nekatere prispodobe in izraze. Preizkusili smo se v sestavljanju duhovnih vaj prvega tedna in pri tem spoznavali, kako pomembno je poznavanje dinamike duhovnih vaj in Svetega pisma na eni strani ter spremljanje duhovnega dogajanja pri udeležencu duhovnih vaj na drugi.

Čeprav smo si želeli, da bi v odmorih lahko malo poklepetali in se osebno srečali ob čaju ali kavici, smo bili hvaležni za tehnično možnost oddaljene povezave, ki nam je omogočila to srečanje. Ob koncu smo drug drugemu izrazili hvaležnost, da smemo hoditi skupaj po poti duhovne rasti v želji, da bi bila ta naša prizadevanja tudi v dobro celotnega občestva.