Ignacijev dom duhovnosti s svojim parkom je prostor miru in spokojnosti. Dom nudi namestitev in duhovno oskrbo vsem, ki se želijo ustaviti, priti do sape, pogledati, kje sploh so, kako se počutijo, in slišati opogumljajoči Božji glas.

Gostje so presenečeni nad mirom in molitvenim vzdušjem, ki ga Ignacijev dom nudi v samem središču naše prestolnice. Dom namreč ponuja zgled, kako sredi vsakdanjega vrveža lahko zaživimo iz notranjosti ter odkrivamo in najdemo Boga v vseh stvareh.

Hiša, ki je spomenik državnega pomena, je bila zgrajena po načrtih Jožeta Plečnika v letu 1925. Nahaja se na Poljanah, v mirnem predelu Ljubljane, v neposredni bližini Ljubljanskega gradu in starega mestnega jedra. Nekaj korakov stran je še Golovec, ki je idealen za sprostitev in preznojitev. Za tiste, ki ljubijo okrasno rastlinje, vabi botanični vrt z mnogimi klopcami in skritimi kotički.

Ker se dom nahaja le nekaj sto metrov od ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra, v njem lahko najdejo prostor za počitek in okrevanje tudi bolniki v času zdravljenja. Tistim, ki v Ljubljano pripotujejo kot turisti, pa nudi idealno nastanitev le dobrih pet minut hoda od glavnih mestnih znamenitosti.

Možnosti sprehodov: