Kako se prijavim?
Po spletu: natančno izpolnite prijavnico pod razpisanim programom in kliknite gumb “Pošlji prijavo”.
Po e-pošti: info@ignacijevdom.si. Napišite za kateri program se prijavljate in v katerem terminu ter vaše kontaktne podatke (ime in priimek, tel. št. in elektronski naslov). V primeru, da se prijavljate na program z nastanitvijo, sporočite, če želite bivati v eno ali dvoposteljni sobi. Potrditev prijave vam bomo poslali s povratno e-pošto.
Telefonsko: vsak delovni dan med 8. in 14. uro na številki 051 613 374.

Kdaj je potrebno plačati?
Če ni drugače objavljeno, celoten prispevek za udeležbo poravnate na kraju dogodka z gotovino ali s plačilno kartico.  

Kdaj so uradne ure pisarne IDD?
Od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure.

Katere so značilne dejavnosti na duhovnih programih?
Duhovni programi ob koncu tedna vključujejo navodila za molitev, čas za osebno premišljevanje in molitev, priložnost za osebni pogovor z enim od jezuitov ali laiških sodelavcev, skupno molitev (maša, skupno češčenje Najsvetejšega), zakramentalna osebna spoved, itd.
Na nekaterih duhovnih programih, še posebej na tistih brez tišine, so lahko tudi delavnice ali pogovori v skupini po metodi duhovnega pogovora.
Dejavnosti na programih se lahko spreminjajo glede na vsebino in obliko (v tišini ali ne).

Ali moram biti katoličan?
Čeprav naši programi temeljijo na katoliški duhovnosti in duhovnosti sv. Ignacija Lojolskega, so dobrodošli vsi ljudje, vseh ver in prepričanj. Priložnost za duhovno prenovo pri nas lahko najdejo tudi kristjani drugih cerkva in tisti, ki niso kristjani.

Ali na duhovnih vikendih za zakonce nudite varstvo otrok?
Žal naše prostorske možnosti tega ne dopuščajo, zato nudimo duhovne programe za zakonce le brez otroškega varstva. Programov se skupaj z dojenčkom lahko udeležijo mamice, ki še dojijo. Koristnost tega, da zakonca nekaj dni preživita sama, brez otrok, pa vedno znova potrjujejo tudi sami udeleženci.

Kakšne so sobe?
Eno ali dvoposteljne, z lastno kopalnico, internetom in klimo.

Kakšna je prehrana?
Prehrana je sveže pripravljena v naši kuhinji. Način obrokov je samopostrežni. Jedilnica je svetla, prijetna, čista in toplih barv. Voda iz vodovoda je pitna. Če potrebujete posebno dieto, nas o tem obvestite ob prijavi. Poskušali bomo ustreči vašim potrebam.
Kava, čaj, sokovi, voda, sadje in slaščice so na razpolago v obednici od 10. do 21. ure. Hrane in različnih pijač v sobe ni dovoljeno nositi.

Kakšno je okolje?
Na tej povezavi.

Kako je glede kajenja?
Zaradi skrbi za vaše zdravje in nevarnosti požara je kajenje v hiši in na balkonih strogo prepovedano.

Kako naj se oblečem?
Obleka naj bo udobna in primerna letnemu času. Prosimo vas, da po hiši hodite v copatih, ki jih prinesite s seboj. Čevlje pustite v svoji omarici v pritličju doma. Za vsako sobo je na voljo posebna omarica s ključkom.

Kaj naj prinesem s seboj?
Copate, brisače, udobno obutev, primerno za hojo, osebni dokument, svoje priljubljeno Sveto pismo (SP je na voljo tudi v vsaki sobi), zvezek za zapisovanje, pisalo, budilko, pribor za osebno higieno in morebitna zdravila. Zdravila, ki morajo biti v hladnem okolju, lahko shranite v hladilnik v jedilnici. Če boste kaj nujnega pozabili, so kioski in trgovine v bližini.

Ali je v IDD mogoče kupiti knjige?
Da. Imamo manjšo ponudbo knjig založbe Dravlje in založbe Emanuel ter nekaj izvodov Svetih pisem Svetopisemske družbe Slovenije. Izbrali smo knjige, ki vam lahko pomagajo pri poglabljanju in utrjevanju osebnega izkustva Boga v Jezusu Kristusu ter nadaljevanju hoje za njim v vsakdanjem življenju.

Kdaj se navadno začnejo in končajo programi?
Večina večdnevnih programov se prične prvi dan s prihodom med 17.30 in 18.30 in zaključi zadnji dan s kosilom okoli 14. ure.

Kako priti do vas?
Od glavne mestne avtobusne in železniške postaje smo oddaljeni 20 minut hoje, v naši neposredni bližini pa so postajališča avtobusov mestnega potniškega prometa št. 2, 5, 11, 13 in 20.
Iz smeri Maribor se usmerite na vzhodno ljubljansko obvoznico, zapeljite na izvoz Ljubljana Bizovik in nadaljujte vožnjo po Litijski cesti proti centru in naravnost preko Gruberjevega kanala po Poljanski cesti. Z nje zavijete levo na Roško cesto in nato v drugem križišču desno na Streliško ulico. Pri odcepu za Ljubljanski grad zavijete desno in že lahko opazite zvonik naše cerkve. Na prvem križišču še enkrat zavijete desno in že ste pri vhodu na naše parkirišče.
Iz smeri Novo mesto se usmerite na južno ljubljansko obvoznico, zapeljite na izvoz Ljubljana Jug in nadaljujte vožnjo po Dolenjski cesti do Grubarjevega prekopa, kjer zavijete desno na Roško cesto in nato v prvem križišču levo na Streliško ulico. Pri odcepu za Ljubljanski grad zavijete desno in že lahko opazite cerkev. Na prvem križišču še enkrat zavijete desno in že ste pri vhodu na naše parkirišče.
Če prihajate iz smeri Koper ali Kranj se usmerite na južno ljubljansko obvoznico, v smeri Novo mesto. Obvoznico zapustite na izvozu Ljubljana Center. Po Barjanski cesti se peljite do križišča z Aškerčevo cesto, kjer zavijete desno v smeri proti Ljubljanskemu gradu in nato levo v tunel pod gradom. Tik za tunelom zavijte desno na Streliško ulico, nato pa pri odcepu za Ljubljanski grad zavijete levo in na prvem križišču desno na Ulico stare pravde, kjer je vhod v naš dom.

Ali je dom dostopen z invalidskim vozičkom?
Da. V domu imamo na razpolago sobo za invalide in dvigalo. Vsi prostori so dostopni invalidskim vozičkom, ki ni širši od 80 cm (širine običajnih vrat).

Upamo, da ste tu našli odgovor na svoje vprašanje. Če pa niste, vabljeni, da nas kontaktirate na info@ignacijevdom.si ali na telefon 051613374.