Bolj kakor kdajkoli postaja duhovno spremljanje človeka danes tisto okolje, v katerem se v poslušanju in potrpežljivosti gradijo pristni medčloveški odnosi.
Namen knjige Milost zmore več je predvsem praktičen: kolikor mogoče od blizu opisati to, kar danes običajno imenujemo odnos ali pogovor v duhovnem spremljanju. Razmišljali bomo o vsem, kar ga človeško, psihološko in duhovno oblikuje in gradi. Kaj je predmet duhovnega spremljanja? Kako se vanj uvesti? V kakšnem smislu uporabljati izraz duhovno občestvo? Kako olajšati pogovor in uskladiti poslušanje in govorjenje?
Kakšen je odnos, ki se zavestno ali nezavedno vzpostavi med spremljevalcem in spremljanim, če to hočeta ali ne? V čem je starodavna praksa odpiranja srca, ki ji pravimo tudi “razodevanje misli”? Kateri lažni glasovi se lahko oglašajo, katere motnje se pojavljajo in vmešavanjo, včasih brez vednosti soovornikov, včasih zaradi bolj ali manj jasnega, bolj ali manj prefinjenega dogovora med obema? Vsak pogovor neizogibno prinaša določene pasti, ki jih je koristno poznati; ne sicer vedno zato, da bi se jim izognili, temveč, da bi jih znali prepoznati in z njimi živeti …

Avtor: Louf, André
Naslov: Milost zmore več
Število strani: 194
Založba: Župnijski urad Dravlje-Ljubljana
Leto izdaje: 2001