Pomoč na poti duhovne rasti vsakega posameznika je med drugim tudi duhovno spremljanje. To je dragocena služba (služenje) v Cerkvi. V Ignacijevem domu duhovnosti temu služenju namenjamo veliko pozornost – tudi z različnimi oblikami in možnostmi izobraževanja za duhovne spremljevalce.

Tokratna tema izobraževalnega vikenda, ki je v Ignacijevem domu potekal od 6. do 8. januarja 2023 je bila NAČIN IZBIRE V IGNACIJANSKIH DUHOVNIH VAJAH. Vikend je vodil jezuit p. Janez Poljanšek, ki posebej skrbno spremlja duhovne spremljevalce, pri izvedbi je tokrat pomagal še jezuit p. Milan Bizant.

Udeleženci programa so izobraževanje pričeli v petek zvečer s podelitvijo o osebnih izkušnjah glede izbir in odločanja v življenju, v soboto pa so dan namenili študiju točk iz knjižice Duhovne vaje Ignacija Lojolskega, ki govorijo o izbirah.

Sobotni popoldanski del, ki ga je vodil p. Milan Bizant DJ, pa je bil namenjen skupnemu duhovnemu razločevanju, da skupina lažje prepozna Božjo voljo in duhovnemu pogovarjanju v skupini.

Nedeljsko dopoldansko srečanje je izzvenelo v meditaciji ob Božji besedi in pogovoru o tem, kako naj bi v prihodnje potekala formacija duhovnih spremljevalcev, kakšne vsebine poglobiti in kakšni so načini vključenosti v poslanstvo duhovnih spremljevalcev. Izobraževanje, ki so ga sklenili s sveto mašo in sta jo darovala p. Janez in p. Milan, je izzvenelo v globoki hvaležnosti za tovrstna izobraževanja, ki so  prostor osebne rasti duhovnega spremljevalca. Saj, kot je v knjižici Duhovnih vaj zapisal Ignacij Lojolski: » Duše ne nasiti in zadovolji obilnost znanja, temveč notranje čutenje in okušanje stvari« (DV 2)