Odmevi udeležencev
10.-12. marec 2023

»Z vstopom na duhovni vikend sem se prepustila Božjemu delovanju, ki se je izražalo preko ljubezenskih pisem, ki sem jih pisala svojemu možu. Oba sva postala duhovno okrepljena in opolnomočena. Hvala Bogu in p. Ivanu za duhovno vodenje in spodbudne besede. Priporočava vsem!« (Nadja)

»Na duhovnem vikendu mi je bil všeč pristop: ni bilo treba veliko deliti v skupini, ampak sva lahko več delila midva z ženo drug drugemu. Malo sva se vrnila v spomine, šla skozi pretekle preizkušnje, skušala slišati drug drugega in si podariti čas.

Duhovni vikend je bil intenziven. Veliko je bilo pisanja pisem, osebne molitve, razmišljanja. Idealno za postni čas in za kratek odklop od vsakdanjosti. Hvala za vse.« (Jernej)

»Duhovni vikend nama veliko pomeni. V obdobju, ko odraščajo otroci, čutiva, da postavljava najin odnos na nove temelje. Preveva naju zavedanje Božje ljubezni, da sva oba ljubljena in da ne bo prenehal delovati v najino dobro. Kako bi drugače mogla napisati šest ljubezenskih pisem svojemu zakoncu? Vabljeni!« (Primož)

»Hvala za lep duhovni vikend. Hvala za vso preprostost in za milostno delovanje Svetega Duha. Vse usmeritve, ideje in razlage prepletenosti zakonskega življenja z Bogom so nama pomagale znova postaviti temelje najinega zakona na Boga. Verjamem, da oba odhajava pomirjena in bolj povezana drug z drugim in z Bogom novim izzivom naproti. Upam, da se naše poti še srečajo.« (Rok)

»Duhovni vikend mi ostaja v zelo lepem spominu. Odhajam hvaležna in bogatejša za nova spoznanja. Všeč mi je bilo, da sva obudila spomine na začetke najine poti. Prijetno je bilo pisati in dobivati pisma, napisana s srcem in na roko. Poglobila sem zaupanje in vedenje, da sva drug drugemu dar, v pomoč, v oporo in da naju ima Bog neskončno rad.

Odzvanja mi tudi to, da so preizkušnje koristne, da se jih ni potrebno bati. Bog nam v preizkušnjah pomaga ostati na pravi poti. Preizkušenj je toliko in so takšne, ki sva jih sposobna »nositi« in iti čez.

Hvaležna sem za skrbno pripravljen in organiziran duhovni vikend. Velik hvala za vse!« (Lidija)

»Na duhovni vikend za zakonce rada hodiva, saj nama pomaga ozavestiti, kako rada se imava in kako rada sva skupaj drug z drugim. Ozavestiva tudi tiste preizkušnje, ki se običajno pojavijo v zakonu in jih na duhovnem vikendu obelodaniva. S pomočjo navodil poskušava najine občutke napisati drug drugemu, hkrati pa tudi izraziti ljubezen. Duhovni vikend naju duhovno združi in nama da moči, da lažje prebrodiva preizkušnje, ki naju še čakajo. S hvaležnostjo se spominjava vseh duhovnih vikendov, ki sva jih že imela. Še se bomo videli.« (Vesna in Tomaž)

»Kot ženska sem zelo hvaležna, da mi je bil dan prostor in čas za izražane najglobljih čustev, predvsem ‘negativnih’. Bila sem tudi slišana, morda malček tudi razumljena. Hvaležna sem tudi za vse napisane besede s strani mojega moža. Sedaj se čutim spet globoko povezana, srečna in mirna v vsem, kar sva in čutiva.«

»Sva čisto običajna zakonca in starša, ki sva iz globoke zaljubljenosti zabredla v nepredvidljivo močvirje preizkušenj. Duhovni vikend naju je posvetil, obogatil in poglobil najin odnos. Osebna molitev, vodenje p. Ivana, sprehodi in pogovori v dvoje so naju uvedli v umirjenost, ganjenost in hvaležnost. Domov odhajava polna izkušenj, kako zavestno in ljubeče obiskovati deželo D/drugega.«

»Med vsem časom me je spremljala misel sv. Faustine, ki je v svojem Dnevniku zapisala, da je Bog še posebej blizu duši, ki trpi, da ji je v tistem času naklanja posebne milosti.

Skozi ves čas treh dni sem bila deležna obilja milosti, najbolj po besedah svojega moža. Pri izražanju mojih občutij mi je bila v veliko pomoč tehnika pisanja, za kar pa bi mi prav prišlo, da bi imela še več časa. Proces prepoznavanja in ubesedenja preizkušenj je sam po sebi težak in zato čustveno in telesno zahteven. Oba odhajava z lepim spominom in bogato notranjo izkušnjo.«

Zbral p. Ivan Platovnjak DJ