Skupina za žalujoče

Lokacija
Ignacijev dom

Datum/ura
Datum(i) - 19 Mar 2017
17:00 - 19:00


Voditelja: ga. Maja Sterle in p. Ivan Platovnjak, DJ.

Skupina se sestaja vsako 3. nedeljo v mesecu od 17. do 19. ure v pritličju Ignacijevega doma duhovnosti.

Žalovanje je dolg in boleč proces, ki ga vsak prizadeti preživlja drugače, na svoj način, vsakdo pa mora po izgubi bližnjega prehoditi pot skozi vse faze tega procesa, pa če jih pozna ali ne.

Na tej poti človeku lahko pomaga marsikaj, morda se ljudje še največ zatekajo h knjigam, ki jih je res veliko na to temo. Marsikatera dobra misel je zapisana v njih in človek si lahko odgovori na mnoga vprašanja s pisano besedo. Tudi dober prijatelj lahko pomaga premostiti marsikatero težavo, tudi svetovalec ali duhovnik lahko sliši v človekovi zgodbi, kje je stiska najhujša, in pomaga žalujočemu.

Žal pa marsikateri žalujoči poskuša svoje stiske obdržati zase in jih reševati sam. Tako se proces še upočasni, je še bolj boleč in marsikatera bolečina ni predelana, ampak zakopana globoko v podzavest in tam čepi leta in desetletja – in enkrat gotovo pride na dan v hudo boleči obliki, ves čas pa hromi življenje na viden ali neviden način. Zato je dobro prehojen proces žalovanja zelo pomemben vstop v novo, drugačno življenje, ki se je začelo s smrtjo ljubljene osebe.

Posebno doživetje in občutek podpore v tem procesu je srečanje in srečevanje z enakimi, z ljudmi, ki hodijo enako pot ali so jo že prehodili. Skupina za žalujoče v našem domu je prostor takega srečevanja, osnovana je kot skupina za samopomoč in je odprta za vsakogar, ki žaluje.

Skupina bo delovala kot pogovorna, na podlagi posredovanja enakih in podobnih doživetij in izkušenj. Vsak udeleženec bo povabljen, da pove svojo zgodbo, svoje misli, svoje težave in bolečine, svoja iskanja in spoznanja, vsakdo pa ima na vsakem srečanju tudi možnost, da molči in samo posluša, dokler ne začuti potrebe po govorjenju.

Srečanj skupine se vsakdo lahko popolnoma svobodno udeleži kadarkoli, tudi brez predhodne prijave. Kontaktni podatki za dodatne informacije.

Naročite se

Prijavite se na naša e-obvestila.