Eksamen za konec tedna: Kje je bil Bog v vašem tednu?

Eksamen za konec tedna: Kje je bil Bog v vašem tednu?2020-11-19T15:36:37+01:00

Umirite se in utihnite. Pustite, da napetosti današnjega dne in preteklega tedna počasi izginejo. Spomnite se, da ste v navzočnosti Boga, ki se veseli, da ste prišli sem, zdaj, ne glede na to, kako ste morda raztreseni ali pozabljivi.

Prosite Boga, naj vam pomaga pregledati (reflect) pretekli teden. Osredotočite se posebej na stvari, za katere ste hvaležni. Naj se teden razgrne pred vami. Kakšen je bil ta teden za vas? Ne izbirajte sami, za kaj bi morali biti hvaležni, marveč glejte, kaj pride na površje. Kaj ste opazili, četudi rahlo? In ko opazite, kar se pojavi, naj vas za to prevzame hvaležnost. Izrazite to Bogu, ki vas v tem trenutku gleda z veliko ljubeznijo.

Prosite Boga, naj vas razsvetli, naj v vašem srcu prižge luč, da bi v pogledu nazaj mogli zaznati, kje je Bog delal v stvareh, ki so se zgodile. Prosite Boga, naj vam pokaže, kar on želi, da bi videli.

Znova poglejte na dogodke. Tokrat prosite Svetega Duha, naj vam pokaže Božjo navzočnost v vašem življenju, bodisi v vas, v drugih, ki so vam blizu ali v življenju, ki vas obdaja. Spomnite se ljudi, ki ste jih srečali in stvari, ki so se zgodile. Je bil v celoti to dober ali slab čas? Običajen ali nenavaden v kakšnem pogledu? Koga ste srečali, vas je kaj presenetilo, se spomnite kaj posebnega? Kateri dogodki v vašem življenju in okolju izstopajo?

Katero notranje dogajanje je bilo za vas pomenljivo? Kako ste doživeli stvari, ki so se zgodile? Bodite pozorni na to, kar izstopa, četudi rahlo. Morda veselje, strah, nemir, povečanje ljubezni, jeza, mir, osamljenost. Morda ste imeli dober teden in ste bili zares veseli. Kaj je bil vzrok za to veselje?

Kam se vam zdi, da vas je vodil Božji Duh? Kam vas Bog želi peljati? Zdaj izrazite zahvalo za trenutke, ko ste sodelovali z Bogom. Izrazite tudi obžalovanje za trenutke, ko ste se oddaljevali od Boga. Povejte, kar čutite, da je treba izraziti: slavo, kesanje, hvaležnost, željo po spremembi, prošnjo.

Kateri vidiki vašega življenja posebej potrebujejo Božjo pomoč? Prosite Boga, naj vam pomaga, jutri in prihodnji teden. Morda želite na nek način premagati kakšno oviro, biti bolj občutljivi za Boga v vašem okolju, se osvoboditi in soočiti s kakšno stvarjo, biti odprti za spreobrnjenje na kakšnem področju, narediti kakšno odločitev. Spomnite se, kako vam ljubeči Bog želi pomagati in mu izrazite svoje potrebe.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu. Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

Examen for the end of the week: Where was God in your week?
Prevedeno iz: Pray as you go

Kontaktne informacije

Go to Top