14.julij - 10.september

Arhiv IDD

Kako si urediti navade in sprejemati prave odločitve v življenju? Za zdravje, študij, zaposlitev, družino, poklic… in katera sredstva uporabiti? Kakšno vlogo imajo pri tem moje želje, misli, izkušnje, pa mnenja drugih … in, nenazadnje, vrednote, oziroma vera in Bog? V 7-tedenskem poletnem programu lahko spoznate in osebno preizkusite osnove metode Duhovnih vaj, ki jo je v renesansi oblikoval sv. Ignacij Lojolski, danes pa jo uporabljajo ljudje različnih poklicev in stanov po vsem svetu.
Poleg vsakdanjih osebnih vaj program vsebuje:

  • 4x osebni duhovni pogovor v Ignacijevem domu duhovnosti, v Ljubljani (ali po spletu): na začetku (med 14. in 16. julijem), nato še 3x po dogovoru;
  • 4x srečanje skupine, predvideni datumi: četrtek 20. julij, 3., 17. in 24. avgust;
  • vikend umik v tišino 8.−10. septembra.

Program je namenjen osebam od 17. do 50. leta starosti, predvsem začetnikom v (krščanski) duhovnosti. Posameznike pripravlja na ignacijanske duhovne vaje oziroma zahtevnejše programe Ignacijevega doma duhovnosti, uvede jih v duhovno spremljanje ali pomaga individualno zastaviti osebne procese, ki bodo trajali še dalj časa (npr. postopke glede osebne odločitve, iskanje poti iz krize, ipd.).
Rok za prijave: 14. julij do 13. ure.

Vodi p. Mio Kekić DJ

Prispevek, v katerega je vključeno tudi bivanje in prehrana v času duhovnega vikenda, znaša 150 EUR.