Datum
04.03.2022 - 24.04.2022


Kako si urediti navade in sprejemati prave odločitve v življenju? Za zdravje, študij, zaposlitev, družino, poklic… in katera sredstva uporabiti? Kakšno vlogo imajo pri tem moje želje, misli, izkušnje, pa mnenja drugih … in, nenazadnje, vrednote, oziroma vera in Bog? V 7-tedenskem programu lahko spoznate in osebno preizkusite osnove metode Duhovnih vaj, ki jo je v renesansi oblikoval sv. Ignacij Lojolski, danes pa jo uporabljajo ljudje različnih poklicev in stanov po vsem svetu.

Poleg vsakdanjih osebnih vaj program vsebuje:

  • 4x osebni duhovni pogovor v Ignacijevem domu duhovnosti, v Ljubljani (ali po spletu): na začetku (med 4. in 6. marcem), nato še 3x po dogovoru;
  • 3x srečanje skupine: četrtki, 10. in 24. marca ter 7. aprila;
  • vikend umik v tišino, 22.−24. april (od petka zvečer do nedelje do kosila, z nastanitvijo v Ignacijevem domu).

Program je namenjen osebam od 17. do 50. leta starosti, predvsem začetnikom v (krščanski) duhovnosti. Posameznike pripravlja na ignacijanske duhovne vaje oziroma zahtevnejše programe Ignacijevega doma duhovnosti, uvede jih v duhovno spremljanje ali pomaga individualno zastaviti osebne procese, ki bodo trajali še dalj časa (npr. postopke glede osebne odločitve, iskanje poti iz krize, ipd.).

Vodi p. Mio Kekić DJ.