25.oktober - 

Tretji sklop Sredinih duhovnih večerov (PROGRAM) je posvečen Srečanjem z Božjo besedo.
Ne gre za študijsko spoznavanje odlomkov Svetega pisma, pač pa za molitev z Božjo besedo. Saj odlomek Svetega pisma je beseda Boga, za vsakogar tukaj in zdaj, ko v srcu prisluhne Božji besedi.

Gre za molitev, za molitveno srečanje z Božjo besedo. Sledili bomo molitveni metodi lectio divina, ki je ena od najbolj poznanih molitvenih načinov v krščanski duhovni tradiciji. Gre po korakih: lectio, meditatio, oratio, contemplatio.

Vsakič bomo z odlomkom iz Svetega pisma. Tekom mesecev bomo z likom Abrahama, kako ga je Bog vodil, spremljal, vzgajal, oblikoval, da je postal oče vere, verujoči, zaupajoči, v odnosu zaupanja in predanosti Bogu. Po prebiranju odlomka bo sledilo nekaj besed o odlomku, potem čas v tišini, ko bo vsakdo z odlomkom, da lahko srce zazna Božji nagovor skozi odlomek. Dana bo tudi možnost podelitve. Zaključili bomo z molitvijo, ko bo vsakdo povabljen, da Bogu izreče, kar se je v srcu prebudilo kot odmev na Božjo besedo.

Če ti je dano hrepenenje po učenju molitve z Božjo besede, je to nekaj zate. Če te žeja po močnejšem stiku z Božjo besedo, je to dobra priložnost. Dobrodošla, dobrodošel!

Srečanja potekajo v živo, vsako četrto sredo v mesecu, ob 20. uri, v Ignacijevem domu duhovnosti, Plečnikova dvorana (pri recepciji doma).
Prihodnje srečanje bo v sredo, 24. aprila, ob 20 uri.
Prispevek: prostovoljni dar.

Vodi p. Milan Bizant DJ
Več informacij: milan.bizant@rkc.si