Ignacijev dom duhovnosti bogatita dve kapeli.

Ob vhodu v Ignacijev dom v objem usmiljenega Jezusa vabi kapela Božjega usmiljenja in nedolžnih otrok. Načrti za prenovljeno kapelo in njeno opremo so delo ge. ing. arh. Vere Turnšek. Tabernakelj z monštranco in okras na ambonu je delo in dar p. Marka Ivana Rupnika DJ oz. Centra Aletti v Rimu.
Kapela je urejena v prostoru, ki je po II. svetovni vojni v nacionalirani stavbi Doma duhovnih vaj, takratni mestni porodnišnici, najprej služil kot porodna soba, nato pa je pod okriljem Zavoda za načrtovanje družine, poleg terapevtskih namenov, več kot desetletje služil kot prostor za izvajanje številnih splavov.

Kapela Našega Gospoda v tretjem nadstropju je namenjena gostom doma. Arhitekt kapele Robert Dolinar, ki je za svoje delo prejel častno priznanje za Interier leta 2011, je o kapeli napisal: »Enostavne oblike in naravni materiali kot zemlja, žito, volna, lan, les, so blizu človeški vsakdanjosti, vsak posamezni element v prostoru ali zapis na stenah pa predstavlja eno od značilnosti Boga, ki biva v srcu človeka in sredi vsega. Luč, ki sili iz zidov, rež ter stropov, spominja na Božji pogled, ki se vsiplje na človekove rane. Vse elemente v prostoru smo želeli postaviti v skladen medsebojni odnos, saj verjamemo, da je harmonija odsev obličja, ki ga človek neprestano išče.«