Kako se pripraviti na poklic poklicev, življenjsko poklicanost dekleta in fanta, da stopita na pot zakonskega življenja? 
Žal ne obstaja poseben študijski program za to poklicanost. V Ignacijevem domu duhovnosti pa organiziramo pripravo na zakon, ki vsem omogoča nekaj osnov za dobro in odgovorno pripravo na zakrament zakona. Priprava temelji na pričevanju različnih zakonskih parov in zdravnika. Predavanja se dotaknejo bistvenih tem in vidikov priprave na zakon, še posebej pa življenja v zakonu in družini.

Priprava traja samo en vikend. Izvaja se načeloma vsak prvi vikend v mesecu. Vedno se začne v petek, od 17.00 do 19.30. Nadaljuje v soboto od 8.30 do 12.00. Potem sledi odmor za kosilo. Popoldanski program je od 14.30 do 18.30. V nedeljo je program od 8.30 do 13.45. Priprava se izvaja na daljavo, preko Zooma. Potrebno je, da sta oba ves čas navzoča pred kamero in sodelujeta medsebojnem pogovoru ob vprašanjih in temah, ki jih bosta dobila med pričevanji in predavanji.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: pripravanazakon@ignacijevdom.si, kjer se lahko tudi prijavite. Lahko tudi pokličete na 031/362-739 (ga. Lilijana Bole) vsako sredo med 10.00 in 12.00. Prosimo vas, da ob prijavi navedete sledeče podatke za oba bodoča zakonca: ime in priimek, naslov, datum in kraj rojstva, telefon, časovni termin priprave, ki sta ga izbrala, načrtovan datum poroke. Prijava je lahko tudi elektronska na tej povezavi.

Par, ki je navzoč ves čas priprave, dobi potrdilo o pripravi. Ni dovolj, če je navzoč samo eden (zaročenec ali zaročenka). Pričevanje ali predavanje, kjer ne bosta mogla biti oba navzoča, bosta lahko nadoknadila v drugem terminu priprave ali pa v dogovoru z voditeljem priprave. Cena priprave je 40 evrov na par.

Pripravo na zakon vodi in koordinira p. Ivan Platovnjak DJ.