Kako se pripraviti na poklic poklicev, življenjsko poklicanost dekleta in fanta, da stopita na pot zakonskega življenja? Žal ne obstaja poseben študijski program za to poklicanost. V Ignacijevem domu duhovnosti pa organiziramo pripravo na zakon, ki vsem omogoča nekaj osnov za dobro in odgovorno pripravo na zakrament zakona. Priprava temelji na pričevanju različnih zakonskih parov in zdravnika. Predavanja se dotaknejo bistvenih tem in vidikov priprave na zakon, še posebej pa življenja v zakonu in družini.

Priprava traja samo en vikend. Izvaja se načeloma vsak prvi vikend v mesecu, če je prijavljenih najmanj osem parov. Vedno se začne v petek, od 17.00 do 19.30. Nadaljuje v soboto od 8.30 do 12.30. Potem sledi odmor za kosilo. Popoldanski program je od 14.15 do 18.30. V nedeljo je program od 8.30 do 14.30. Med programom imajo udeleženci možnost osebnega duhovnega pogovora in spovedi ter osebnega pogovora s pričevalskimi pari. Če okoliščine ne omogočajo možnosti  izvedbe programa  v prostorih Ignacijevega doma duhovnosti, se izvaja na daljavo, preko Zooma.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: pripravanazakon@ignacijevdom.si, kjer se lahko tudi prijavite. Lahko tudi pokličete na 031/362-739 (ga. Lilijana Bole) vsako sredo med 10.00 in 12.00. Prosimo vas, da ob prijavi navedete sledeče podatke za oba bodoča zakonca: ime in priimek, naslov, datum in kraj rojstva, telefon, časovni termin priprave, ki sta ga izbrala, načrtovan datum poroke, čas (obdobje) skupne hoje, število otrok (če jih že imata) in njihovo starost.

Kdor sodeluje skozi celotno pripravo na zakon dobi potrdilo o pripravi. Če kdo ne more biti prisoten ves čas, lahko to nadoknadi v drugem terminu priprave ali pa v dogovoru z voditeljem priprave. Stroški priprave so 50 EUR na par. Če se priprava izvaja na daljavo, so stroški 40 EUR.

Pripravo na zakon vodi in koordinira p. Ivan Platovnjak.