KAJ JE ZAKONSKA SKUPINA?

Zakonsko skupino sestavljajo zakonski pari, ki se želijo vsaj enkrat na mesec srečati in se medsebojno podpirati v prizadevanju za čim lepši odnos v zakonskem in družinskem življenju. V Ignacijevem domu duhovnosti se zakonska skupina srečuje vsak 2. torek v mesecu od 18.30 do 20.30.

POTEK DELA

Zakonska skupina se v Ignacijevem domu srečuje enkrat mesečno. Po uvodni molitvi se svojemu možu oziroma ženi zahvalimo za vse lepo, kar sva doživela v preteklem mesecu. Sledi medsebojna delitev osebnega razmišljanja ob evangeliju prihodnje nedelje in nato še o temi večera, ki jo izbere voditeljski par. Po končanem srečanju sledi še krajša pogostitev, ob kateri je čas tudi za neformalno druženje parov.

TEMA SREČANJA

Zakonca, ki želita pripraviti srečanje, izbereta temo iz kateregakoli področja: najini začetki, komunikacija, razumevanje drugega, odnos do staršev, vzgoja otrok, denarne zadeve, preizkušnje, vera …

NA ČEM GRADIMO

Iskrenost in spoštovanje stališč vseh članov skupine je odličen temelj za delo zakonske skupine. Zakonce povezuje tudi molitev za različne potrebe in namene. V skupini vsak deli z drugimi tisto, kar sam osebno želi. Drug drugega pozorno poslušamo z vsem spoštovanjem in ničesar ne komentiramo.

ZAKAJ SE ZAKONCI ODLOČIJO ZA PRIDRUŽITEV SKUPINI?

Zakonci opažamo, da potrebujemo oporo drugih zakoncev, če želimo graditi edinost v zakonu in se boriti proti odtujenosti v medsebojnih odnosih. Ko drug drugemu pričujemo o lepoti zakonskega življenja, pa tudi o težavah, s katerimi se srečujemo, gradimo trdne temelje za naše odnose. Radosti nas tudi zavedanje, da je lep in iskren odnos med staršema odlična dediščina in popotnica za naše otroke.

KDO VODI ZAKONSKO SKUPINO?

Skupino vodi voditeljski par, Tanja in Iztok Mlakar, posamezna srečanja pa pripravljajo tudi ostali zakonski pari, če to želijo. Skupino duhovno spremlja p. Ivan Platovnjak DJ.

Če se tudi ti čutiš nagovorjeno/ega ob napisanem, toplo vabljen/a, da se nam s svojo ženo/možem pridružiš. Naj tudi za vaju velja Jezusovo povabilo, ko je na vprašanje učencev, kje stanuje, odvrnil: Pridita in bosta videla.