SONJA PUNGERTNIK
Ravnateljica Ignacijevega doma duhovnosti
Z ignacijansko duhovnostjo sem se srečala še kot študentka, ko sem se udeležila svojih prvih duhovnih vaj v tišini. Pri jezuitih na Poljanah sem se zaposlila leta 2007 in bila tako priča celotnemu procesu vzpostavljanja prvotnega namena doma duhovnih vaj. Sprva sem delala v tajništvu, kasneje kot organizatorica programov. Preko dela in izobraževanj, ki smo jih organizirali, sem vpijala ignacijansko duhovnost. Počasi sem se pripravljala na poslanstvo duhovnega spremljanja in vodenja duhovnih programov. Bolje rečeno, Bog me je zorel.
V Ignacijevem domu duhovnosti sem našla prostor, kjer se lahko dam na razpolago Bogu in ljudem. Poleg duhovnega spremljanja posameznikov sodelujem pri izvajanju duhovnih vaj v vsakdanjem življenju in pri usposabljanju duhovnih spremljevalcev, pripravljam programe za ženske in sem sovoditeljica celoletnega programa Šola odnosov in odpuščanja. To, da smem biti priča Božjemu delovanju in spremljati čudovite zgodbe odnosa med Bogom in posamezniki, čutim kot veliko milost.
Marca 2018 so mi jezuiti zaupali vodenje Ignacijevega doma. To je nov izziv, ki ga sprejemam z veliko odgovornostjo in ponižnostjo. Želim si, da bi bil kamenček, ki ga smem prispevati s svojim delom, skladen s celotno podobo pisanega mozaika jezuitske dejavnosti.
Po poklicu sem defektologinja, moje najlepše in največje poslanstvo pa sta zakon in materinstvo. Z družino živimo na obrobju Ljubljane. Prosti čas najraje preživljam na svojem vrtu, katerega obdelovanje mi je v veliko veselje. Zelo rada berem. Še posebno rada pa spoznavam zgodbe, ki jih piše življenje.

 

SLAVICA BLEŠČ
Kuharica
Rojena sem v majhnem mestecu Prnjavor v Bosni in Hercegovini. Po končanem šolanju sem dobila priložnost zaposlitve v Sloveniji. Z možem živiva v župniji Ljubljana – Šmartno.
Moje delo in poslanstvo kuharice v Ignacijevem domu duhovnosti mi predstavlja posebno zadovoljstvo in veselje. Pri tem lahko združujem delo z molitvijo. Tu je Bog v moje življenje pripeljal čudovite ljudi. Vsak dan znova s hvaležnostjo slavim Gospoda ter kličem Božji blagoslov na vse naše delo in naše goste. Tako je tudi telesna hrana, ki jo prejemajo udeleženci naših programov, pripravljena z ljubeznijo in prežeta s prošnjami za vse njihove potrebe.
V prostem času rada igram tenis ter hodim v naravo. Posebno radost najdem v molitvi in slavljenju Boga. V tem čutim polnilo svojega življenja. Vključena sem v dve molitveni skupini Prenove v Duhu ter tudi na ta način služim Bogu in bližnjim.

 

SIMON GREGORC
Receptor
Sem na poti v obljubljeno deželo.
Včasih sem povsem usekal mimo, včasih malo manj.
Odvisno od tega, če sem potoval sam ali pa dovolil Njemu, da me prime za roko.
Čez nekaj celin, oceanov, kamniških planin, da bi prispel do lesenih vrat Ignacijevega doma.
Tu zdaj stojim in čakam, če bo kdo potrkal, in vstopil.